Drønlækker nytårsbrownie (sukkerfri) - opskrift

Drønlækker nytårsbrownie (sukkerfri) – opskrift

Nytårsbrownie3

{ Glutenfri, laktosefri & sukkerfri }

Mmm! Disse drønlækre NYTÅRS-BROWNIES er smækfyldt med god næring, der er nyttig på en lang aften, som nytårsaften. De er glutenfri, laktosefri samt sukkerfri (kun naturligt sukker!), og så indeholder de sunde olier i form af nødder og kokosolie, der medvirker til, at blodsukkeret ikke stiger uhensigtsmæssigt samt stresser kroppen. Du kan også vælge at servere avokado- og chokolademousse eller én af kageopskrifterne fra 9 skønne juleopskrifter.

Opskriften blev udviklet i forbindelse med nytår 2014/2015 og er finjusteret i år med lidt ekstra kakao, chokolade og kaffeshot :-)

Nytårsbrownie2

SKØNNE NYTÅRSBROWNIES (SUKKERFRIE)

30×30 kageform

Ingredienser

Ovnen tændes til 160 grader. Blend/hak dadler og mandler (til mel) hver for sig i en foodprocessor. Mos/blend bananer. Bland daddelmasse, mandelmel, moste bananer, nødder, æg (eller “chiaslim“), kokosolie og salt sammen. Hak chokoladen groft og vend rundt i. Fordel dejen i en form (30×30 cm) eller muffinsforme og top dem med nødder. Bag kagen i ca. 40-50 minutter til den er lysebrun. Kom den til slut i køleskabet – så bliver den ekstra lækker.

* Skal kagen være helt sukkerfri, skal den mørke chokolade være sukkerfri eller 100 % ckokolade. Brug f.eks. Mørk Belgisk Chokolade (sukkerfri) eller en vegansk version.

**I stedet for æg bruges “chiaslim”: 2 spsk. chiafrø iblødsættes i ca. to timer med vand.

Nytårsbrownie

Følg Cathrineyoga.dk på hhv. FacebookInstagram, Pinterest & Bloglovin'. Vi ses! ♥♥♥ CATHRINEYOGA_SIGNATUR
   

13 kommentarer

  • Camille Hejdemann

    Hvor ser det drøngodt ud! Men nu ser jeg lige at du skriver, at dejen skal i muffinsforme. På dine billeder ser det ud som om, at du har bagt det som én hel kage. Hvis nu man gerne vil bage som én kage i én bageform, hvor længe skal den så have i ovnen? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Camille, jeg har rettet i opskriften. Det er samme antal minutter – jeg har nemlig lavet denne brownieopskrift med inspiration fra én af mine tidligere chokolademuffins-opskrifter. Det er godt, du er vågen ;-) Kh Cathirne

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Den ser mega lækker ud, men skal der ikke kakaopulver i? Fordi min dej er meget lys i forhold til din kages farve :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Skide god kage!! Men jeg tilføjede altså lidt kakao☺️Tænker at det er en fejl at det ikke står på opskriften

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] så prøv denne med peanuts og mars bar. Opskriften på denne lækre brownie har jeg fra bloggen catrineyoga, jeg har dog ændret lidt i ingredienserne fra den […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elinor

    Hej Cathrine
    Jeg har fødselsdag på fredag så jeg havde tænkt at dele denne brownie ud til klassen, men jeg har ikke tid i morgen til at bage den, så bliver den for tør hvis jeg bager den i dag?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elinor

    Hej Cathrine
    Jeg har fødselsdag på fredag, så jeg havde tænkt at dele denne kage ud til klassen, men jeg har ikke tid til at bage den i morgen, men bliver den for tør hvis jeg bager den i dag?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sådan en lækker brownie – jeg har lavet den et par gange og den bliver god hver gang :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Chokoladebrownies – Fri for sukker og gluten […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drønlækker nytårsbrownie (sukkerfri) - opskrift