Frisk mango-chutney med tortillachips - opskrift

Glutenfrit, sprødt sesambrød – opskrift

Glutenfrit, sprødt sesambrød 1

{ glutenfrit, sprødt og vegansk }

Mmm – hjemmebagt sesambrød a la mad-brød, der er luftige indeni og sprøde udenpå. Sesambrødet er et lækkert madbrød, der kan spises som tilbehør til frokost og aftensmad med avokado-creme eller hvid mandelsmør, som jeg serverede det med! Til glutenfri bagning bruger jeg altid to basisingredienser, nemlig Yeast tørgær (16,50 kr.) og Fiber-HUSK (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfrie boller luftige indeni og sprøde udenpå. Find også 8 andre glutenfrie brødopskrifter lige her, hvor jeg fortæller mere om mine grundprincipper i forbindelse med glutenfri bagning. Rigtig god fornøjelse.

Glutenfrit, sprødt sesambrød 4

Glutenfrit, sprødt sesambrød

Ca. ét brød / 10 boller 

Ingredienser

Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn. Bland først de tørre ingredienser, derefter de våde ingredienser og mix det hele sammen. Lad dejen hæve i 30 minutter.

Form ét langt brød (eller 10 boller) med en våd ske (og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast). Lad dem efterhæve i 30 minutter. Bag bollerne ved 200 graders alm. ovn i 45-60 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Sesambrødet kan nyder som tilbehør til aftensmaden med sunde dips, f.eks. guacamole – en spicy avokadocreme, hummus eller ærtedip ♥♥♥

Glutenfrit, sprødt sesambrød

Tilmeld dig også hjertens gerne nyhedsbrevet for Cathrineyoga.dk (TILMELD DIG HER) – modtag hver søndag én mail sprængfyldt med sunde opskrifter, helse, yoga og overraskelser.

Namasté, 

Cathrine

Facebook • Instagram • Bloglovin’ 


   

6 kommentarer

  • Uh, det ser godt ud! Hvidt mandelsmør – er der stor smagsforskel på det og det ‘normale’?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HeLene

      Den hvide er på smuttede mandler!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • HeLene

      Et andet spm, jeg har ikke sesammel, men jeg har affedtet kokosmel, kan man bytte sesammelet her mod det?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie sørensen

    Hej Cathrine :-) Mums, det ser godt ud! Tænker på at lave det lidt en brunch jeg holder i morgen. Tror du man kan lave det dagen før?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Julie – det lyder som en skøn idé! Du kan sagtens bage det i dag, men det bliver bedst, hvis du varmer det op igen i morgen :-) Kh Cathrine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anika Busk Damm

    hvor mange kalorier pr. bolle ? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk mango-chutney med tortillachips - opskrift