Vegetarisk pizza lavet på sorte bønner

Iværksætteri #1 // Opstart

Iværksætteri

I dag vil jeg gerne præsentere min nyetablerede iværksættervirksomhed: Cathrine Yoga IVS. Jeg tænker, at flere af jer er nysgerrig på, hvordan jeg professionelt driver bloggen. Jeg har derfor valgt at starte denne meta-agtige “Iværksætteri“-føljeton, hvor jeg deler mine gode råd og erfaringer. Det er også en føljeton, hvor jeg søger sparring hos dig, der interesserer dig for iværksætteri og har lyst til at byde ind! ♥♥♥

Opstart

Etableringen af Cathrine Yoga IVS har været flere måneder undervejs, da jeg gerne ville være 1.000 % sikker på virksomhedsformen og forretningsplanen samt have styr på bogføring, moms, skat, etc. :-)

For det første er jeg kommet frem til den erkendelse, at jeg aldrig bliver 1.000 % sikker. Som 3. års studerende på Copenhagen Business School (CBS) føler jeg mig godt rystet teoretisk. Jeg har også lavet flere strategiske og økonomiske analyser af konkrete virksomheders regnskaber til 12-taller, men jeg har aldrig bogført, faktureret, lavet momsindberetninger eller indbetalt skat i praksis. På CBS læser jeg en kombi-uddannelse i Erhvervsøkonomi og Psykologi, hvor virksomheders forskelligartede erhvervsøkonomiske opgaver og problemstillinger tilføres “et psykologisk perspektiv“. Med det psykologiske perspektiv er jeg blevet i stand til at “nytænke” dét at drive forretning.

Der er dog nogle praktiske ting, der skal være på plads, når du opstarter.

Mit bedste råd til dig, der overvejer at opstarte

LAV EN FORRETNINGSPLAN: Hvad skal virksomheden tjene penge på? Jeg vil komme mere ind på “de finansielle drivere” i næste blogindlæg (#2). 

OVERVEJ VIRKSOMHEDSFORM: Jeg valgte at oprette en iværksættervirksomhed (IVS) istedet for den typiske enkeltmandsvirksomhed. Hvis du er studerende, kan det f.eks. være en fordel at adskille din private økonomi fra virksomhedens. Du kan læse mere om de forskellige virksomhedsformer på Startvækst.virk.dk.

FÅ STYR PÅ ØKONOMIEN: Det er en fordel at have en økonomisk teoretisk baggrund, men det er ikke et must. Jeg havde (og har) stor glæde af “Sådan starter du din virksomhed” (BOG) af Jens Koldbæk, der forklarer alt fra NemID til registrering af moms. 

FÅ HJÆLP TIL OPSTART: Jeg søgte hjælp hos IVSstiftelse.dk, der stod for alle juridiske papirer såsom Stiftelsesdokument, Vedtægter og Egenerklæring. Stiftelsen skete blot ved, at vi afholdte et møde, hvorefter papirerne blev udformet. Allerede få timer efter havde jeg et CVR-nr. til Cathrine Yoga IVS. Fordelen ved IVSstiftelse.dk er, at du kan stifte virksomhed uden en erhvervskonto. Det er nemlig svært at oprette en erhvervskonto uden et CVR-nr. – og omvendt kan man ikke få et CVR-nr. uden en erhvervskonto. Efterfølgende har jeg kunne oprette en erhvervskonto i en bæredygtig bank. 

FIND EN REVISOR: Jeg er blevet anbefalet DinOnlineRevisor.dk, hvor al rådgivning foregår online og er billigere end en typisk revisor. Byd hjertens gerne ind med dine revisor-kontakter!

SØG SPARRING: Jeg har søgt hjælp i diverse Iværksætter-grupper på Facebook. Det er vigtigt at spørge om hjælp til alt det, du er i tvivl om. Hellere spørge én gang for meget end én gang for lidt. 

Jeg håber, du kunne bruge rådene eller synes, det var spændende at læse om. Jeg er ret stolt af at kunne være mig iværksætter! I næste blogindlæg kan du læse om “de finansielle drivere” – nemlig dét, Cathrine Yoga IVS tjener penge på :-) 

Tilmeld dig hjertens gerne nyhedsbrevet for Cathrineyoga.dk (TILMELD DIG HER) - modtag hver søndag én mail sprængfyldt med sunde opskrifter, helse, yoga og overraskelser.

Namasté, 

Cathrine (Yoga)

Facebook • Instagram • Pinterest • Bloglovin' 


   

5 kommentarer

 • Camilla

  Hvor er det bare spændende!
  Vil du skrive noget mere om dit studie, da det er det jeg overvejer at studere, så det lyder vildt spændene !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla :-) Jeg har skrevet en masse om mit studie og studielivet på CBS i dette blogindlæg: 5 ABOUT ME <3 Hvis du har flere spørgsmål, er de hjertens velkommen! Studiet er lavet en hel del om, siden jeg startede for 3 år siden. Jeg har netop søgt ind på den naturlige overbygning af Ha(psyk.) – nemlig Cand.merc.(psyk.), som jeg starter på til sommer. Jeg kan varmt anbefale studiet! Kh Cathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simon Munch

  Hej Cathrine, jeg studerer også på CBS og står lige i den samme situation som dig, men jeg kunne godt tænke mig at stifte et ApS i stedet for. Var det også noget du overvejede, og i så fald hvorfor valgte du ikke ApS frem for IVS (eller enkeltmandsvirksomhed for den sags skyld)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Simon. Man skal indskyde 50.000 kr., hvis man vil stifte et ApS. Det var det, der gjorde udfaldet for mig. Det afhænger meget af dine kommende finansielle drivere. Du kan læse mere meget om de forskellige virksomhedsformer i linket ovenfor (punkt 2).
   Cathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina Maria Larsen

  Super fedt indlæg! Er selvstændig og synes det er svært som ung (især kvinde) at finde ligestillede og sparring, så velkommen i “klubben”..

  Jeg er, ligesom Simon, nysgerrig på, hvorfor du valgte er IVS, var det kun de 50.000 til ApS, som gjorde forskellen eller andre ting?

  Hvad ang. revisor, så ved jeg ikke hvad dir behov er, men til at starte med kunne du evt. nøjes med Dinero (regnskabsprogram) og så evt, lidt sparring, mener har man sjældent brug for i starten :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk pizza lavet på sorte bønner