GLUTENFRI BAGNING - opskrifter og mine bedste tips!

SUNDERE BROWNIE – uden tilsat sukker

SUNDERE BROWNIE - uden tilsat sukker - Cathrineyoga.dkSUNDERE BROWNIE - uden tilsat sukker - Cathrineyoga.dk

{ glutenfri og uden tilsat sukker }

Mmm! Denne lækre kage – sundere brownie – er smækfyldt med god næring. Den er glutenfri, uden tilsat sukker og lavet på naturlige basisingredienser. Disse basisingredienser tilhører kroppen god energi og næringsstoffer samt holder dit blodsukker stabilt ♥ Jeg har bl.a. tilsat kokosolie og mandelmel, så blodsukkeret holdes stabilt. I blogindlægget, 20 gode grunde til at bruge kokosolie, har jeg skrevet meget mere om kokosoliens sundhedsfremmende effekt – og skønne hverdagsting, du ellers kan bruge kokosolie til. Du kan også servere en af de  6 sunde desserter – med chokolade istedet! Brownien kan både laves vegetarisk og vegansk (med og uden æg).

Opskriften blev udviklet i forbindelse med nytår 2014/2015 og er finjusteret i år med lidt ekstra kakao, chokolade og kaffeshot ♥

SUNDERE BROWNIE - uden tilsat sukker - Cathrineyoga.dkSUNDERE BROWNIE - uden tilsat sukker - Cathrineyoga.dk

SUNDERE BROWNIE – uden tilsat sukker

Ingredienser

*Chia-æg: 2 spsk. chiafrø iblødsættes i ca. to timer med vand

**Mørk chokolade: Brug enten ISIS eller Ichok 

Tænd ovnen på 160 graders varmluft. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Undlad evt. mørk chokolade og nødder, så det forbliver grofthakket.

Fordel dejen i en lille aflang kage med bagepapir. Sørg for at smøre bagepapiret med kokosolie.

Bag din sundere brownie i ca. 40-50 minutter, indtil den er letgylden.

Lad den stå i køleskabet, så den bliver fast og god!

Top kagen med en mørk chokolade eller denne sund avokado- og chokolademousse (opskrift her):

SUND AVOKADO- OG CHOKOLADEMOUSSE - Cathrineyoga.dk

Tilmeld dig gerne nyhedsbrevet for Cathrineyoga.dk lige her. Modtag hver måned én mail sprængfyldt med sunde opskrifter samt helse-, yoga- og rejsetips ♥ Du kan også følge med på de sociale medier. På bloggens Facebookside deles dagens blogindlæg med 15.000+ følgere, på Instagram (@cathrineyoga) vil du blive inspireret ‘behind the scene‘, og på Bloglovin’ får du dagens blogindlæg direkte! Tøv ikke med at kommentere eller stille spørgsmål i kommentarfeltet ♥

Namasté, 

Cathrine 

   

3 kommentarer

  • Elinor

    Hej Cathrine
    Jeg har fødselsdag på fredag så jeg havde tænkt at dele denne brownie ud til klassen, men jeg har ikke tid i morgen til at bage den, så bliver den for tør hvis jeg bager den i dag?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Sådan en lækker brownie – jeg har lavet den et par gange og den bliver god hver gang :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

    Hej, kan mandelmel erstattes med noget andet mel? Og er det meget nødvendigt med chokoladen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GLUTENFRI BAGNING - opskrifter og mine bedste tips!