Vanilla Protein Cookies - opskrift

Vegetarisk Pizza lavet på sorte bønner

Sund Pizza Sorte Bønner

{ Glutenfri, laktosefri & vegetarisk }

Pizza kan laves på utallige skønne måder. I dag deler jeg opskriften på en “sort” pizzabund toppet med grønne lækkerier. Det lyder måske lidt mystisk, men hvis I har prøvet at lave “bromkålspizza”, så er I godt på vej ♥♥♥ Sorte bønner er fyldt med proteiner, er glutenfrie, og så er de særdeles mættende. I opskriften bruger jeg tre økologiske æg, der sagtens kan erstattes med Carefood No Egg (“33 æg” for 32 kr.), der er en vegansk æggeerstatning.

Jeg er blevet inspireret af Green Kitchen Travels (BOG), der er fyldt med vegetariske retter fra hele verden :-) I kan også prøve én af de 3 skønne middagsretter fra østen, hvor jeg har fået lov til at dele tre opskrifter fra Anne-Sophie Lahmes nye kogebog.

Sund Pizza Sorte Bønner 1

Vegetarisk Pizza lavet på sorte bønner

SORT PIZZABUND:

*Brug enten to dåser renset samt drænede sorte bønner eller iblødsæt de sorte bønner ca. 6 timer før brug – og opvej 500 g efter iblødsætningen.

Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil pizzadejen er jævn og sammenhængende. Tilsæt evt. lidt ekstra vådt eller tørt. Med halvvåde hænder trilles dejen til en kugle.

TIP: Fordel en lille smule olivenolie på to stykker bagepapir. Pres dejen forsigtigt flad på en bageplade med ét af bagepapirerne på. Tag nu det andet bagepapir ovenpå. Vend pizzaen om og tag forsigtigt bagepapiret af således, at det nye bagepapir er i bunden. 

Forbag pizzabunden i 10 minutter ved 200 graders varmluft.

PIZZATOPPING:

  • Tomatpuré, ikke for “våd” 
  • Grøn pesto*
  • Valgfri topping: Tomater, rødløg, evt. basilikum, majs, sorte bønner 
  • Evt. vegansk, laktosefri eller alm. mozzarella

*Prøv evt. at lave din egen grønne pesto med skønne urter

Efter pizzabunden har forbagt i 10 minutter tages den ud af ovnen. Smør tomatpuré og pesto ud med en kniv og tilsæt valgfri topping. Bag pizzaen færdig i ca. 5-10 minutter ved 200 graders varmluft.

Sund Pizza Sorte Bønner 3

• ❖ • Følg med på de sociale medier: Facebook • Instagram • Pinterest • Bloglovin' ♥ Namasté, Cathrine Koefoed - Cathrineyoga.dk
   

1 kommentar

  • Emilie

    Lyder lækkert. Hvordan er konsistensen af pizzabunden når den er færdigbagt? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vanilla Protein Cookies - opskrift