YOGAINSPIRATION #1

VIETNAM #7 – fra nord til syd

Her er rejsens samlede minder fra det vietnamesiske. Min kæreste og jeg var på en 15-dages luksus-backpackertur i Vietnam i januar 2016, fra nord til syd. Vi havde købt en komplet pakkerejse hos Yaneeda.com, der således stod for al planlægning. Rejsens højdepunkter var HanoiHalong BaySapaHue & Hoi An samt Ho Chi Minh City & Mekong Delta, som jeg deler fine rejseminder fra ♥♥♥

I dag har samlede alle fem dybdegående, dagbogslignende blogindlæg om vores rejse. For mig, personligt, er det også helt fantastisk at læse hvert enkelt indlæg igen, da jeg bliver mindet om alle de små detaljer fra turen. Jeg er glad for, at jeg bloggede undervejs :-)

Dag 1-2 – Hanoi

Vi ankom søndag i Hanoi lufthavn, hvor vi blev taget godt imod af vores rejseguide, der stod med skiltet: Tommy Nilsson. Vores to første døgn i Hanoi, der er Vietnams hovedstad, har været vilde. Temperatur i nord er mellem 20-23 grader. Vi fik lidt af et trafik-kulturchok her; De fleste kører på knallerter, og der er virkelig, virkelig mange af dem. Vi var på sightseeing begge dage og spiste bl.a. frokost på en lokal frokostrestaurant, hvor de serverede beef-noodles, hvilket var virkelig klamt, hvis jeg skal være helt ærlig :-) Læs mere om Hanoi lige her.

IMG_4926

{Hanoi – med bilerne, knallerter, ping-pong og skægge butikker}

IMG_4960

{Hanoi – anden del af Temple of Literature, der består af fire dele, som man går igennem}

Dag 3-4

Rejsen tredje og fjerde døgn foregik på havet ved Halong Bay! Vi havde præcist ét døgn på  The Garden Bay Cruiser – et smukt og ikke mindst stort skib, hvor vi havde vores egen kahyt med bad og udsigt til havet fra dobbeltsengen :-) Vi blev modtaget ved havnen, Bai Chay Wharf og ledt ned til en lille båd, der skulle sejle os ud til Garden Bay Cruiser, vores skib. Da vi ankom fik vi en ingefær-kanel-te-velkomst-drink, mens vi blev informeret om skibet “regler”. Vi fik nøglen til kahytten og blev meget positivt overrasket over det smukke værelse med tilhørende bad og toilet samt udsigt til havet. Vi fik frokost, sejlede forbi Bat Cave Area og blev roet rundt i en times tid af lokale vietnameser, hvor vi så hvordan, de levede på havet :-) Læs mere om Halong Bay lige her.

IMG_5155

{Halong Bay – på toppen af en af øerne}

IMG_5059

{Garden Bay Cruiser – vores kahyt}

Dag 5-6

Rejsens femte og sjette døgn foregik i det nordlige Vietnam i Sapa. Sapa er kendt for sine smukke rismarker, der er “bygget” op af bjergene. Dagene bestod af trekking (bjergvandring) mellem bjergene, rismarkerne samt i lokale småbyer, som vi gik passerede. Den første dag var det skiftevis solskinsvejr og overskyet samt ca. 18 grader, men dagen efter var det klart og 25 grader :-) Rejsens hidtil største højdepunkt, hvis du spørger mig. Læs mere om Sapa lige her.

Sapa-IMG_5692

{Sapa – det smukke vandfald, som vi så på dag 6}

Sapa-IMG_5683

{Sapa – med udsigt til rismarkerne, der er bygget op af bjergene}

IMG_5794

{OPSKRIFT – Vietnamesisk kylling med cashewnødder}

Dag 7-9

Rejsens syvende og ottende døgn foregik i den lille by Hue, der ligger i Midt-vietnam. Vi fløj til byen fra Hanoi efter to skønne døgn i Sapa. Det kan være svært at overgå de fantastiske oplevelser, vi havde i Sapa. Det var derfor også rejsens “nedtur“, da det regnede vanvittigt a la skybrud uafbrudt i de to dage, vi var der.

På rejsens niende døgn blev vejret klart, og vi blev kørt videre til Hoi An gennem det smukke Hai Van Pass. Hoi An er en hyggelig, lille by – og er på mange måder HEL speciel. De blinkende neon-butiksstilte var byttet ud med fine træskilte, gaderne var rolige, de lokale var mindre “sælger”-agressive, og der var fyldt med dygtige skræddere. Læs mere om Hue & Hoi An lige her.

Hoi An-IMG_5885

{Hoi An – lokale grønsager}

Dag 10-14

Efter én dag i Hoi An fløj vi videre til Ho Chi Minh City (Syd-vietnam). På rejsens sidste seks døgn befandt vi os i Ho Chi Minh City, der ligger i Syd-vietnam, med en dag ude ved Mekong Delta-floden.

Kl. 12 ankom vi i Ho Chi Minh City, hvor vi blev hentet af en chauffør, der kørte os til vores hotel, New World Saigon Hotel. Det var det smukkeste hotel i byen, hvis du spørger mig! Vi tjekkede ind og fik vores nøglekort til værelset på den højeste etage. Senere gik vi en tur i området, spiste frokost ved et stort “streetmarked” med skyggeplads (vi brokkede os ikke over varmen, haha!), fik afleveret vores vasketøj til vaskning i en tilfældig butik (50 DDK for 2 bæreposer!), hvorefter vi skyndte os tilbage til poolen på hotellet. Det var ret SKØNT med lidt solbadning, pool og afslapning ♥♥♥ Vejret var helt fantastisk med høj sol og 35 grader.

Personligt var Ho Chi Minh City og Mekong Delta turens største oplevelse efterfulgt af smukke Sapa – områder, vi vil huske for livet :-) Læs mere om Ho Chi Minh City & Mekong Delta lige her.

Mekong Delta-IMG_6251

{Mekong Delta – i en robåd på floden med vietnamesisk hat, der er lavet af bambus}

Mekong Delta-IMG_6252

{Mekong Delta – på floden mellem øerne}

Ho Chi Minh City-IMG_6012

{Hi Chi Minh City – morgenmad på New World med den smukkeste udsigt}

Ho Chi Minh City-IMG_6208

{Cu Chi tunnels – et område med en kæmpe krigshistorie}

Gode tips til booking:

Stil hjertens gerne spørgsmål eller dele dine Vietnam-rejseerfaringer :-) 

Tilmeld dig gerne nyhedsbrevet for Cathrineyoga.dk lige her. Modtag hver måned én mail sprængfyldt med sunde opskrifter samt helse-, yoga- og rejsetips ♥ Du kan også følge med på de sociale medier. På bloggens Facebookside deles dagens blogindlæg med 15.000+ følgere, på Instagram (@cathrineyoga) vil du blive inspireret ‘behind the scene‘, og på Bloglovin’ får du dagens blogindlæg direkte! Tøv ikke med at kommentere eller stille spørgsmål i kommentarfeltet ♥

Namasté, 

Cathrine 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YOGAINSPIRATION #1