30 Day Yoga Challenge

Vintervarm græskarsuppe med mynte – opskrift

SUPPE 3

En stærk, krydret græskarsuppe med Urtekrams nye myntekrydderi, gurkemeje, chiliflager og kokosmælk. Den er god for fordøjelse, herunder bl.a. karry og gurkemeje, der giver suppen den gule farve. Gurkemeje er lidt mildere end Safran og bruges typisk i det asiatiske køkken. Gurkemeje er et antiinflammatorisk stof, der kan bruges som hjælpemiddel mod fordøjelses- og marvetarmslidelser. Prøv desuden min lækre persille- hummus med gurkemeje, som jeg lavede til min fødselsdagsmiddag i august :-)

Jeg elsker virkelig græskarsupper. I denne opskrift bruger jeg hokkaido-græskaret, der er rig på betakarotener, vitamin A og C, kalium og fibre. Prøv også en græskarsuppe lavet på butterbutsquash-græskaret (find opskriften her).

Vintervarm hokkaidosuppe med mynte

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g hokkaido-græskar
  • Koldpresset kokosolie  til stegning
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 3 cm. frisk ingefær i små tern
  • 1 syrligt æble, revet

Rens dit græskar, skræl siderne af og skær det i tern (500 g græskar tilbage), kog græskaret blødt og hæld vandet fra.

Sautér hvidløg, ingefær og æble i kokosolie i en varm gryde. Tilsæt kokosmælk, citronsaft, grønsagsboullion, chiliflager, gurkemeje og karry. Lad det koge ind i ét minut ved middel varme.

Tilsæt græskar og frisk basilikum i suppen og lad det simre i 5 min. Blend slutteligt med en stavblender. Top med myntekrydderi eller pist græskarkerner på en pande i kokosolie.

Server suppen med f.eks. glutenfrit, sprødt sesambrød eller glutenfrie, søde gulerodsboller :-)

SUPPE 4
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

30 Day Yoga Challenge