VIETNAM #3 - Halong Bay

YOGAINTERVIEW // Mød Marie Meldgaard

Marie Meldgaard er yogalærer, skifter af Yoga i det fri, Non-profit (Aarhus) og underviser i hhv. Hatha, Flow, Ashtanga, Vinyasa Flow og Gravid Yoga. Marie var én af underviserne på min Yogauddannelse, som jeg gennemførte i 2013 – og jeg ville ønske, at jeg kunne være Yogi på en af hendes yogatimer i Aarhus ♥♥♥ Tag godt i mod Marie!

I de kommende uger kan I læse skønne yogainterviews, hvor yogalærere deler ud af deres yoga-liv. Læs med, hvis du er en grøn Yogi, nybegynder, yoga-øvet eller yogalærer ♥♥♥  Læs interviews med hhv. Karen PallisgaardKristine Marie Rost, Emilie Schack og Susanne Lidang.

taktil

Hvem er du?

Jeg hedder Marie Meldgaard Andreassen. Jeg er 29 år og bor sammen med min mand i Aarhus. Jeg er certificeret yogalærer og har undervist i yoga siden 2008. Jeg startede med en Vinyasa yogauddannelse i Fitness World, har taget mange kurser og workshops og har sidst (2015) gennemført en 200 timer certificeret Ashtanga Vinyasa Yogauddannelse. Jeg er desuden medstifter af Yoga i det fri, Non-profit, som siden foråret 2014 har arrangeret gratis yoga til alle interesserede – i det fri i Aarhus.

Jeg underviser flere forskellige yogaklasser – både Hatha, Flow, Ashtanga, Vinyasa Flow og Gravid Yoga – og jeg ser det som en kæmpe gave at få lov til og have kompetencerne til at introducere andre for mange forskellige former for yoga. Mine yogaklasser er aldrig de samme og bærer præg af, hvad der inspirerer mig netop dén periode, dét øjeblik, dén dag. Det kan for eksempel være et mantra, en bestemt sekvens af asanas, et stykke musik eller en intention. Mit formål er altid at give deltagerne en helstøbt og tryg undervisning, at skabe en ramme for udvikling, ro og velvære, ligegyldigt hvilken type yogaklasse jeg underviser.

Hvad elsker du allermest ved yoga?

Det, jeg elsker allermest ved yogaen, er, at den er for alle. Ligegyldigt om du er høj eller lav, tyk eller tynd, stiv eller smidig. Jeg ønsker, at alle skal have mulighed for at opleve, hvor fantastisk yogaen er, hvilket også er en af bevæggrundene for Yoga i det fri – at alle, uanset hvor meget de har dyrket yoga, eller hvor mange penge de har til rådighed, får mulighed for at lære yogaen at kende.

Og så elsker jeg den kæmpe kærlighed, der ligger i alt, hvad der har med yoga at gøre: Kærlighed til de mennesker du møder, kærlighed i dine handlinger, kærlighed til – ja – alt det som er omkring dig.

Yoga i det fri

{Maries Yoga i det fri, Non-profit i Aarhus fra i sommers}

Hvor startede din yogarejse?

Min yogarejse startede tilbage i sommeren 2005, hvor jeg stadig boede hjemme. Jeg er vokset op i en lille landsby, hvor yoga kun var noget, jeg havde læst om og hørt om i fjernsynet. En dag købte jeg dvd med Vinyasa Yoga, som jeg hele sommeren og efteråret brugte til min praksis. Nå ja – også gik min mor til gravidyoga med mig i maven, men det tæller vist ikke, gør det?

Hvordan har yogaen indflydelse på din livsstil?

Yogaen er en kæmpe del af min hverdag og min livsstil. Yogaen har lært mig meget i forhold til mødet med andre mennesker – at møde andre uden fordomme og med empati for deres person og situation. Yogaen har også vist mig meget om mig selv, mine mål, hvad der er væsentligt i mit liv og lært mig min krop at kende på en helt fantastisk vis. Mit forhold til min krop er dybt forankret i yogaen, og det at være i kontakt med sin vejrtrækning hjælpe mig i mange forskellige situationer.

YIDF2

{Yoga i det fri, Non-profit i Aarhus}

Hvad er dit bedste råd til en grøn Yogi?

Al begyndelse er svær – og det gælder også yoga. Det er vigtigt, at give yogaen et par gange. Allerede anden gang vil oplevelsen være en helt anden. Derudover er det relevant som nybegynder ikke at sammenligne sig selv med alle de andre på holdet, som måske har dyrket yoga i flere år. Det er også en god idé at afprøve forskellige yogastile samt forskellige undervisere.

Tak til Marie Meldgaard. Stil hjertens gerne spørgsmål til Marie eller skriv en kommentar i kommentarfeltet ♥♥♥ 

Læs mere om Marie, hendes faste hold og workshops på hendes Facebookside: Marie Meldgaard, undervisning.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIETNAM #3 - Halong Bay