Vegetarisk pizza lavet på sorte bønner

YOGAINTERVIEW // Mød Tine Christensen

Tine Christensen er yogalærer, yoga-blogger, ejer af From Yoga With Love i Aarhus samt stifter af Yoga for Peace – Denmark. Tag godt i mod Tine :-) 

I de kommende uger kan I læse skønne yogainterviews, hvor yogalærere deler ud af deres yoga-liv. Læs med, hvis du er en grøn Yogi, nybegynder, yoga-øvet eller yogalærer ♥♥♥  Læs interviews med bl.a. Susanne LidangKristine Marie Rost, Karen Pallisgaard og Emilie Schack.

TineFromYogaWithLove 

YOGAINTERVIEW // Mød Tine Christensen

Hvem er du?

Tine Christensen, 32 år, yogaunderviser, yoga-blogger og ejer af From Yoga With Love i Aarhus, der tilbyder vinyasa yoga, workshops, events og retreats i Aarhus og Danmark. Jeg er også stifter af Yoga for Peace – Denmark, der er non-profit yoga-events til fordel for velgørende formål.

Jeg er uddannet vinyasa yoga underviser, men jeg finder inspiration fra mange forskellige yoga stilarter. Jeg har især tabt mit yoga hjerte til Jivamukti Yoga, og derfor tager jeg til maj i år til New York for at tage Jivamukti Yoga Teacher Training, og jeg glæder mig til at komme tilbage og dele det med aarhusianerne!

Min undervisning er præget af et stort fokus på at integrere de forskellige elementer af yoga i den samme yogaklasse. Du vil derfor opleve både chanting, dynamisk asana praksis, dybe og nærende stræk, en lang afspændende shavasana og meditation på mine klasser. Alt sammen krydret med opløftende musik, intentionssætning og yoga filosofi.

Hvad elsker du allermest ved yoga?

Jeg elsker, at yoga gør en forskel i mit liv. At yoga ikke kun er motion og fysiske øvelser, som gør din krop godt, men også bidrager til dit indre liv og velvære.

Jeg finder stor inspiration i Yoga Sutras (BOG) af Patanjali og de fem yamas (etiske leveregler) og er fascineret af, hvordan så gammel en skrift kan give mening i en moderne tidsalder. Jeg elsker, at yoga er tidsløs, og at du kan integrere yoga i dit liv, så yoga på alle måder hjælper dig til at leve et liv, der både er meningsfyldt for dig selv og andre.

IMG_3343 copy

Hvor startede din yogarejse?

Min yoga rejse startede vel nok for mange år siden i et fitness center i Aalborg, hvor jeg voksede op. Jeg har i hvert fald et svagt minde om, at jeg har gået til noget yoga med min mor i en alder af 17 eller 18 år. Men første gang jeg sådan for alvor kan huske, at yoga bliver en del af mit liv, og at jeg selv aktivt søger yoga, er tilbage i 2009, hvor jeg er i Uganda på et fattigdomsnedbringende projekt for CARE. Jeg kan huske, at jeg i høj grad havde brug for at få ro i mit hoved efter alle de oplevelser, jeg havde, og de mennesker, jeg mødte. Det var et livsomvæltende tidspunkt i mit liv, hvor jeg blev konfronteret med nogle dele af livet, som er barskt og hårdt. Jeg kan huske, at jeg en dag sætter mig ved min computer og googler ”solhilsener”. Og så går jeg bare i gang. Hver morgen. Med udsigt over landsbyen. Herfra har jeg holdt ved og haft en daglig praksis.

Hvordan har yogaen indflydelse på din livsstil?

Yoga har stor indflydelse på mit liv, og er mit liv. Yoga er for mig ikke kun min asana-praksis, men i lige så høj grad, hvordan jeg indretter mit liv, de valg jeg tager udenfor yogamåtten, og hvordan jeg interagerer med andre mennesker og levende væsener.

I min hverdag gør jeg mit bedste for i tanker, ord og handlinger altid at handle med kærlighed.

Læs også Tines tidligere interview: YOGAINTERVIEW // Om yoga & veganisme ♥♥♥

IMG_3303 copy

Hvad er dit bedste råd til en grøn Yogi?

Mit bedste råd til en grøn yogi er at træffe valg ud fra princippet om ahimsa, som er den første yama i Patanjalis Yoga Sutras. Ahimsa betyder ikke-vold. Hver gang du skal træffe et valg i din hverdag, så tænk over, hvilke konsekvenser det har for andre levende væsener og for den jord, vi deler. Hvis du i dine tanker, ord og handlinger altid husker på ahimsa, så vil du i princippet altid træffe beslutninger, som gavner andre levende væsner og vores fælles jord, og som samtidig bidrager til en mere bæredygtig og grøn livsstil for dig selv.

Tak til Tine Christensen. Stil hjertens gerne spørgsmål til Tine eller skriv en kommentar i kommentarfeltet :-) Hvad er dit bedste yogaråd? 

Læs mere til Tine på Fromyogawithlove.dk og på hendes Facebookside.

Tilmeld dig gerne nyhedsbrevet for Cathrineyoga.dk lige her. Modtag hver måned én mail sprængfyldt med sunde opskrifter samt helse-, yoga- og rejsetips ♥ Du kan også følge med på de sociale medier. På bloggens Facebookside deles dagens blogindlæg med 15.000+ følgere, på Instagram (@cathrineyoga) vil du blive inspireret ‘behind the scene‘, og på Bloglovin’ får du dagens blogindlæg direkte! Tøv ikke med at kommentere eller stille spørgsmål i kommentarfeltet ♥

Namasté, 

Cathrine 

   

2 kommentarer

 • Tine er en stor inspiration<3

  Jeg bliver både intellektuelt, mentalt, fysik og æstetisk tilfredsstillet når hun underviser :-)

  Så hvis du får chancen, så tag på en af hendes klasser!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria. Du har helt ret – Tine er drøn inspirerende! Jeg har kun “mødt” hende over de sociale medier, så det er i hvertfald på min “to-do”-list at prøve én af hendes timer. Jeg er dog fra København, så der er lidt praktik, der skal gå i orden :-) God dag,
   Cathrine <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk pizza lavet på sorte bønner