Hjemmelavet proteinbarer

Hjemmelavet proteinbar med dadler, proteinpulver og kakao
Veganske proteinbarer – yes, du læste rigtigt! Disse proteinbarer har et lækkert crunch og en god balance mellem det salte og søde. De er desuden fulde af fibre og protein, som er kroppens byggesten – og så er de veganske! I denne opskrift har jeg nemlig brugt et proteinpulver, som er lavet af brune ris. Det giver en proteinbar, som indeholder ca. 15 g protein pr. 100 g. Hvis du ønsker en højere proteinkvalitet i dine barer, og ikke behøver en vegansk version, kan du også sagtens benytte en anden form for proteinpulver.

Barerne er nemme at lave og holder sig let i en uges tid på køl og endnu længere tid på frys. Jeg håber, at du synes om opskriften.

Links til ingredienser

 

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på ferrero Rocher-kugler eller granolabarer. God fornøjelse 💛

Hjemmelavet proteinbar med dadler, proteinpulver og kakao

Hjemmelavet proteinbarer - Opskrift på sunde proteinbarer med dadler, proteinpulver og kakao

Ingredienser

Hjemmelavet proteinbarer

  • 200 g bløde dadler uden sten
  • 30 g proteinpulver (neutral)
  • 10 g kokosolie
  • 70 g mandler
  • 70 g hasselnødder
  • 80 g mørk chokolade
  • 150 g peanutbutter (crunchy)
  • 1-2 spsk. kakaopulver
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Blend dadler, proteinpulver, kokosolie, salt og 1 spsk. kakaopulver i en foodprocessor, så du får en ensartet masse.
  • Smag massen til med ekstra kakaopulver og salt efter behov.
  • Tilsæt nødder til massen, og blend igen det hele kort.
  • Sæt barerne på køl i en halv times tid.
  • Kom peanutbutter på toppen af alle barerne, og sæt barerne tilbage i køleskabet i minimum 15 minutter.
  • Smelt imens chokoladen i et vandbad.
  • Kom barerne på en gaffel, og hæld chokolade hen over dem med en ske.
  • Kom de overtrukne barer på en tallerken, og sæt dem på køl indtil de skal nydes.
  • Tip! Sæt gerne dine barer på køl undervejs, da det kan gøre det nemmere at arbejde med chokoladen efterfølgende. Sæt også gerne din peanutbutter på køl, så den er mere fast, når du skal arbejde med den.