Hvedekernesalat

Hvedekernesalat med gulerødder, forårsløg og gule tomater
Denne nemme og lækre salat opskrift var en kæmpe succes hos veninderne. Du skal blot blande sæsonens grøntsager med en skøn salatdressing lavet på tre ingredienser – æblecidereddike, olivenolie og havsalt. Min hvedekernesalat bestod af hvedekerner, forårsløg, rødløg, persille, gulerødder, kål og ananaskirsebær samt en dressing.

 

Alternativ til hvedekerner

En hvedekernesalat er overraskende nok lavet på hele hvedekerner. Hvis du ikke tåler gluten eller hvede, er der en masse andre fantastiske alternativer. Du kan sagtens erstatte hvedekernerne med perlebyg, perlespelt, perlerugbulgur, quinoa (glutenfri) eller boghvedekerner (glutenfri).

Antiinflammatorisk kost

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på boghvedesalat eller tomatsalat med feta og granatæblekerner 💛

Hvedekernesalat med gulerødder, forårsløg og gule tomater

Hvedekernesalat - Opskrift på sund salat med hvedekerner og grøntsager

Ingredienser

Hvedekernesalat

  • 100 g hvedekerner
  • 3 stk. forårsløg
  • 1 stk. rødløg
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld ananaskirsebær (eller granatæblekerner)

Dressing til salat

  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Skyld hvedekernerne i en sigte, kog dem i ca. 30 minutter og lad dem stå i ca. 15 minutter.
  • Hak forårsløg, rødløg, gulerødder, persille og ananaskirsebær. Tilsæt afkølede hvedekerner.
  • Bland dressingen og vend den i salaten.