Linsegryde

Linsegryde - Opskrift på vegansk linsegryde - Antiinflammatorisk kost
Linsegryde med røde linser, gulerødder, søde kartofler og grøntsagsboullion 🌱 Denne “Yogagryde” er inspireret af min berømte opskrift på indisk dahl – Find opskriften nedenfor. Den er tilsat gulerod og sød kartoffel, proppet med antiinflammatoriske krydderier samt plantebaserede proteiner. Både gulerod og sød kartoffel giver retten ekstra bid og kostfibre, der er gode for fordøjelsen og holder mætheds-fornemmelsen længe.

 

Linsegryde lavet på røde linser

De røde linser kan varmt anbefales som en vegansk proteinkilde, da de indeholder 27 % protein (Kylling indeholder 21 % protein). Derudover indeholder røde linser også calcium til dine knogler. Gryderetten giver ro og varme, virker beroligende samt dæmper bekymringer.

Antiinflammatorisk kost

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på græskargryde, linsebøffer og sød kartoffel gryde. God fornøjelse 💛

Linsegryde - Opskrift på vegansk linsegryde - Antiinflammatorisk kost

Linsegryde - Opskrift på vegansk gryderet med røde linser, gulerødder og søde kartofler

Ingredienser

Linsegryde

  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm ingefær
  • 1 tsk. karry (stødt)
  • 0,5 tsk. kanel (stødt)
  • 1 tsk. paprika (stødt)
  • 160 g gulerødder
  • 160 g søde kartofler
  • 150 g røde linser
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,5 tsk. havsalt

Drys

  • 5 stk. tomater
  • 1 stk. gulerod
  • 1 spsk. mandler

Sådan gør du

  • Varm kokosolien i en stor gryde.
  • Tilsæt finthakket løg, hvidløg og ingefær efterfulgt af karry, kanel og stærk paprika.
  • Tilsæt desuden gulerod og sød kartoffel i små tern.
  • Lad det stege i ca. 2 minutter.
  • Skyl dine linser i en sigt. Hæld linser, grøntsags bouillon og hakkede tomater i gryden.
  • Lad det simre i ca. 30 minutter under låg. Smag til med havsalt og peber.
  • Serveres med friske tomater, gulerod og ristede mandler.