Denne kransekage er så lækker at slutte året af på. Nytårsdag og nytårsaften er for mig en mindfuld tid, hvor jeg vil lave gode ting, der gør mig glad, og spise mindfulde nytårsretter med masser af smag, som også er gode for min krop. Denne opskrift på kransekagestykker er lidt friskere end den traditionelle kransekage, som jeg godt kan synes er lidt for tung og sød. Derfor er disse kransekagestykker tilsat et friskt tvist af ingefær. De bliver så festlige og flotte at servere med lyserøde og grønne farver fra pistacienødder og frysetørret hindbær. Jeg vil lave mine kransekagestykker aftenen før, for jeg skal igen i år tilbringe nytårsdag på den mest mindfulde måde.
Se også:
Yin Yogauddannelse i København & Kolding >>
Yogakuren (Januar 2021) – 21 selvkærlige dage med yoga, meditation og mindfulness >>
Kransekage – Opskrift på lækre og sunde kransekagestykker til nytår
Kransekage
Ingredienser
- 500 g marcipan
- 300 g flormelis
- 5-8 cm ingefær
- 4 æggehvider
- 1 håndfuld pistacienødder
- 1 spsk hindbærstøv
- 50 g mørk chokolade smeltet
Sådan gør du
- Smuldr marcipanen i mindre stykker, og kom den i en skål. Tilsæt 150 g flormelis, 2 æggehvider og revet ingefær, og ælt det sammen med hænderne til en jævn masse. Tilføj evt. lidt mere flormelis efter behov - Dejen skal være klistret.
- Kom lidt vand på hænderne, så kransekagesdejen er lettere at håndtere. Form dejen til kransekagestykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft, og sæt kransekagestykkerne på køl, indtil ovnen er varm.
- Bag kransekagestykkerne i 8-10 minutter, til de er blevet let gyldne.
- Lad kransekagerne køle helt af på en rist, når de kommer ud af ovnen.
- Bland en glasur af de sidste æggehvider og flormelis, og pisk det sammen.
- Hak pistacienødder.
- Når kransekagestykkerne er kolde, kan du sprøjte glasur på dem i striber med en sprøjtepose og pynte dem med pistacienødder og hindbærstøv. Du kan også smelte chokolade i et vandbad eller i mikroovnen og dyppe bundene i chokolade.
1 kommentar
Glædelig jul og snart et super godt nytår 🙂
Spændende kreansekage med ingefær, skal da prøves 🙂
Tak for mange gode indlæg i årets løb og glæder mig til et 2020 🙂