Overnight chiagrød? Louise Bruun kalder denne lækre morgenmadsdessert for “Chia- & hørfrøtrifli-grød de luxe“. Sikke en skøn morgenmad! Efter en nydelsesfuld yogaweekend i naturen med yoga, lykkemad og lange gåture er jeg stadig helt høj over al den lækre mad, vi fik. Det var vegetariske retter, der blev lavet med kærlighed. Louise har været så sød at lade mig dele opskriften, der er både glutenfri, vegansk og fyldt med kærlighed.
Se også:
10 sunde morgenmadsopskrifter
Overnight chiagrød
– opskrift på hørfrøtrifli-grød de luxe
Grøden består af forskellige lag. Først basisopskriften, så de luxe-udgaven og igen basisopskrift.
Basisopskrift (1 pers.)
- 3 spsk. hørfrø
- 2 spsk. chiafrø
- Toppings efter eget valg
Sæt hørfrø og chiafrø i blød i vand (i 2 skåle), der godt og vel dækker frøene om aftenen.
Lad dem trække natten over.
Bland herefter hør- & chiafrø sammen eller lad dem være helt for sig.
De luxe-udgave – tilføj ”triflicreme”:
- 1 iblødsat abrikos
- 1 spsk. iblødsatte mandler (min. 2 timer)
- 1/4 banan
Blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Lav evt. dobbeltportion, så du har til et par dage.
Toppings på Louises udgave: Friskplukkede hind- og blåbær, morbær, kakaonibs og gojibær.
Andre toppings: Variation til topping/”triflicreme” – 1 spsk. soyayoghurt tilsat lidt kanel, kardemomme, vanilje- og/eller lakridspulver vendes med dine frø og pyntes med sæsonens friske bær eller æbletern.
1 kommentar
Hold da op en inspirerende blog! ❤️ tusind tak for alle de gode opskrifter – jeg skal så meget i køkkenet og prøve en masse af!