Paprikagryde med quinoa, gulerødder og selleri 🍁🍂 Denne paprikagryde er både sund, lækker og vegansk, og så passer den perfekt til de kølige efterårsaftener, fordi den giver dig varme og nydelse ❤️ Når jeg i perioder har meget travlt, har jeg brug for at kunne lave en nem aftensmad, som samtidig er sund og lækker. Derfor elsker jeg denne opskrift, fordi den er så hurtig og nem at lave. Den er samtidig rigtig god som hverdagsret, fordi den nemt kan spises dagen efter eller fryses ned. Retten er mættende med kidneybønner og quinoa, som er virkelig gode kilder til protein (24 gram i kidneybønner og 14,1 gram i quinoa). Pynt den med frisk timian, som giver paprikagryden ekstra smag ❤️
Se også:
Yoga Retreat på Samsø >>
Yogauddannelse på Zanzibar >>
Online Yoga Univers – Yin Yoga, meditation og mindfulness >>
Paprikagryde med quinoa – Opskrift på lækker gryderet med paprika
Paprikagryde med quinoa
Ingredienser
- 200 g quinoa eller ris eller linser
- 2-3 tsk stærk paprika
- 1 håndfuld timian gerne frisk
- 1 dåse kidneybønner
- 4 gulerødder
- 1 dåse hakket tomat
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 selleri stænger
Sådan gør du
- Start med at koge quinoaen efter anvisningen på posen, og lad den trække lidt efterfølgende.
- Imens quinoaen koger, hakker du løg, hvidløg, gulerødder, selleri og timian, og steger det hele i en stor gryde med lidt olie. Kom til slut paprika i gryden, og lad det simre lidt, mens du rører rundt.
- Tilsæt nu kidneybønner og hakket tomat i gryden og evt. 1-2 dl vand. Lad det hele simre, til det er kogt lidt ind, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere paprika. Servér det hele i skåle med lidt timian på toppen.
Se også:
Græskargryde med hokkaido og røde linser >>
Yogagryde – vegansk linsegryde >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>