Nemme og lækre speltboller til morgenbordet😋 Disse super nemme speltboller er lavet på få ingredienser og tager ingen tid at lave! Miks dejen om aftenen, og form bollerne næste morgen, så du har lune, luftige morgenboller til brunchbordet. Bollerne er sunde uden tilsat sukker – kun sødet med naturlig honning. Smør dine lune boller med hjemmelavet hindbærcreme (mos to håndfulde friske hindbær, bland 2 spsk. chiafrø i, og lad cremen trække i nogle minutter, så chiafrøene trækker væske). Eller smør dem med min lækre rødbedehummus, som smager så lækkert på hjemmelavede boller. Rødbedehummus på boller er en trend, jeg opdagede i New York, og som jeg er blevet helt vild med!🤩
Se også:
Yoga Retreat ved Vesterhavet >>
Online Yoga Studio – Dyrk hjemmeyoga i dine egne trygge rammer >>
Speltboller – Opskrift på koldhævede bløde og sunde boller med speltmel
Speltboller
Ingredienser
- 450 g sigtet speltmel (start med 400 g)
- 1 dl nisseøl eller sød øl eller vand
- 25 g gær
- 1 spsk agavesirup eller honning
- 100 ml lunkent vand
- 20 g smør
- 1 tsk Havsalt
Sådan gør du
- Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
- Opløs gæret i 50 ml lunkent vand, og bland smørret sammen med gærblandingen i en stor skål.
- Kom øl, honning og salt i skålen, og rør det hele sammen i en røremaskine eller i hånden.
- Tilsæt speltmelet langsomt, mens du rører rundt. Den færdige dej skal være våd, men ikke for flydende. Tilsæt lidt mere vand eller speltmel, så dejen får den helt rigtige konsistens.
- Sæt dejen i køleskabet natten over.
- Tænd ovnen på 225 graders varmluft næste morgen.
- Form dejen til 10 boller med en ske, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med øl eller smør.
- Bag bollerne i 15 minutter, og hold løbende øje med bollerne, for speltboller kan godt blive tørre, hvis de bliver bagt for længe.
- Servér speltbollerne lune.
Prøv også:
Sunde opskrifter til brunchbordet: Grød, vafler, muffins og smoothies >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Mine speltboller blev så lækre og luftige. Tak for en god opskrift 🙂