Vegetarisk pad thai

Vegetarisk pad thai med glutenfri nudler - Opskrift på sund thaimad
Jeg elsker det asiatiske køkken, og denne vegetariske pad thai med glutenfri nudler smager helt autentisk og fantastisk 😍 Vegetarisk, sund thaimad er noget af det bedste, jeg ved! Thairetter er ofte proppet med alverdens lækre grøntsager og er sammensat af cremede, søde og syrlige smage, som mine smagsløg elsker! Denne pad thai er både sund og smager dejligt friskt. Jeg har vendt den i en hjemmelavet pad thai sovs og toppet den med sprøde peanuts, friske forårsløg og bønnespirer.

 

Pad thai sovs

  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 dl kogt vand
  • 1 stk. lime
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. tamari (eller soja)
  • 1 spsk. æblecideredikke

 

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på grøn one pot pasta og thaisuppe. God fornøjelse 💛

Vegetarisk pad thai med glutenfri nudler - Opskrift på sund thaimad
5 baseret på 1 anmeldelser

Vegetarisk pad thai - Opskrift på sund thaimad med nudler

Ingredienser

Vegetarisk Pad thai

  • 1 pakke grove nudler (evt. glutenfri)
  • 3 stk. æg
  • 5 cm ingefær
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 stk. broccoli
  • 0,5 stk. rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 0,5 stk. spidskål

Pad thai sauce

  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 dl kogt vand
  • 1 stk. lime
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. tamari (eller soja)
  • 1 spsk. æblecideredikke

Topping

  • Peanuts
  • Bønnespirer
  • Forårsløg

Sådan gør du

  • Rist sesamfrø til pad thai sovs på panden så de bliver let gyldne.
  • Kog 1 dl vand, og smelt peanutbutter i en skål sammen med vandet.
  • Tilsæt eddike, soja og sesam, og smag til med limesaft. Lad Dressingen stå og trække smag.
  • Sæt vand over til nudlerne i en gryde.
  • Hak løg, hvidløg og chili, og steg det i en stor gryde eller en wok.
  • Snit spidskål i fine strimler, del broccoli i mindre stokke, riv ingefær, hak forårsløg fint,  og kom det i gryden.
  • Lad grøntsagerne stege videre ved lav varme, og kog nudlerne imens.
  • Pisk æggene i en skål, så de er klar til at komme i retten.
  • Hæld vandet fra nudlerne, når de er kogt færdige, og steg nudlerne sammen med grøntsagerne.
  • Skru op for blusset, og vend æggene i retten.
  • Lad det stege i cirka otte minutter, og vend Pad thai sovsen i retten, mens den steger.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hak peanuts, skær en smule forårsløg i skiver, og top din vegetariske pad thai med peanuts, forårsløg og bønnespirer.