Go Back
Udskriv
Recipe Image
Udskriv
Pin
5
fra
4
stemmer
Bananbrød
Opskrift på glutenfrit og sundt bananbrød
Ret
Sunde kager
Køkken
Glutenfri
Keyword
Bagning
Forb. tid
15
minutter
Tilb. tid
40
minutter
Samlet tid
55
minutter
Antal
4
personer
Forfatter
Cathrine Yoga
Ingredienser
4
modne bananer
2
æg
1
tsk
bagepulver
20
g
smør
2
dl
boghvedemel
1-2
dl
rismel
1
tsk
vaniljepulver
2
spsk
agavesirup eller honning
2
spsk
sesamfrø
1
dl
hasselnødder
1
tsk
kardemomme
1
tsk
kanel
½
tsk
havsalt
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft).
Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
Mos tre bananer i en skål, og bland dem sammen med æggene.
Rist sesamfrø og hasselnødder på en pande, og hak dem bagefter.
Læg en lille håndfuld nødder til side til at pynte bananbrødet med.
Kom æg, bananer og smør i en skål, og tilsæt honning, ristede nødder og sesamfrø.
Rør det hele sammen, og tilføj bagepulver, kardemomme, kanel, salt og derefter melet lidt ad gangen.
Rør det hele godt sammen, og tilføj lidt vand, hvis dejen bliver for tør. Dejen skal være flydende og kunne hældes ned i en bageform.
Hæld dejen i en rugbrødsform, og top den med en halveret banan, sesamfrø og hakkede hasselnødder.
Bag bananbrødet i ovnen i 35-40 min.
Servér bananbrødet lunt.
Noter
Spis dig glad, sund og rask!