2tsksambal oelekKan erstattes med andet chilipaste
5cmingefær
2spskpeanutbutter
1dåsekokosmælk
1bundtfrisk korianderKan udelades, hvis man ikke kan lide koriander
1spskpaprika
1-2spskkarry
1dåsehakkede tomater
2spskpeanuts
havsalt og peber
Sådan gør du
Sæt vand over på en el-kedel til couscous.
Hak løg og hvidløg fint, riv ingefær og steg det i en stor, rummelig gryde med lidt olie eller kokosolie. Tilsæt karry og paprika, og lad det simre.
Hak søde kartofler og gulerødder i mindre tern, og steg det med på panden. Tilsæt en hel dåse kikærter, og lad det stege videre.
Tilsæt en dåse hakkede tomater, en dåse kokosmælk, 2 spsk. peanutbutter og sambal oelek, og lad det koge op. Hvis du ikke kan lide stærk mad, kan du smage retten til med en smule chili lidt ad gangen.
Skru helt ned for blusset, og lad retten simre lidt.
Hæld kogende vand over dine couscous, og lad dem trække.
Hak frisk koriander og peanuts til topping.
Servér couscous og gryderetten i dybe skåle med friske krydderurter og peanuts på toppen.