Opskrift på vegetarisk nøddepostej med svampe til julebordet
Ret Sund frokost
Køkken Glutenfri
Keyword Antiinflammatorisk
Forb. tid 15minutter
Tilb. tid 45minutter
Samlet tid 1time
Antal 8personer
Forfatter Cathrine Yoga
Ingredienser
400gforskellige svampe
100-150gblandede nødder
2-3dlfløde
60gquinoa
2gulerødder
2pastinakker
1dlparmesan
2æg
havsalt og peber
2tsktimian
1tskrosmarin
½tskallehånde
1tskpaprika
1løg
3fedhvidløg
Sådan gør du
Skyl, og kog quinoa i vand i forholdet 1:2.
Hak løg i mindre tern, hak hvidløg fint, og hak alle svampene i mindre stykker.
Varm en gryde med olie, og steg løg, hvidløg og svampe i gryden. Tilsæt krydderierne i gryden efter fem minutter, og steg det hele i to minutter. Tilsæt 2 dl fløde, og lad gryden simre lidt under svag varme.
Hak nødder groft, og rist dem let på en pande, til de bliver gyldne.
Riv gulerødder og pastinakker ned i en stor skål.
Hæld nødder og flødeblandingen i skålen, og bland det hele sammen.
Tilsæt æg, revet parmesan og quinoa i skålen, og rør det sammen. Smag nøddepateen til med salt, peber og evt. en smule mere fløde.
Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
Fordel nøddepateen i et ovnfast fad eller en rugbrødsform, og bag den i 45 minutter, til den er gylden på toppen.
Servér nøddepateen sammen med en lækker svampesovs, i stedet for leverpostej til dit julefrokostbord eller som en lækker vegetar-steg til julebordet.
Noter
TIP! Pynt nøddepateen med hele nødder, som du har ristet let på panden.