Opskrift på brunkager uden sukker - nemme og lækre
Ret Julekager
Køkken Glutenfri
Keyword Bagning
Forb. tid 15minutter
Tilb. tid 1day
Samlet tid 1day15minutter
Antal 8personer
Forfatter Cathrine Yoga
Ingredienser
150gboghvedemel
150grismel
120gsmør
1appelsin
1-2håndfuldemandler
½tskhavsalt
2tskkanel
1tsknelliker
½tskallehånde
1spskkokossukker
2spskagavesirupeller honning
1æg
2tskbagepulver
Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Tilsæt æg, smør, honning, revet appelsinskal og 2 spsk. appelsinsaft i blandingen. Hak mandlerne fint, og kom dem i skålen.
Ælt dejen, og lad den trække på køl– helst en hel dag, men det er også nok, hvis den trækker i et par timer.
Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
Drys lidt boghvedemel over dejen, så den ikke klistrer, og rul dejen ud på et stykke bagepapir. Brug en eller flere forskellige udstiksforme til at forme brunkagerne med, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pynt brunkagerne med en mandel på toppen, og bag brunkagerne i cirka 8-10 minutter i ovnen, til de er let gyldne, men ikke for mørke.
Lad kagerne køle helt af, og servér dem let afkølede, eller læg dem i en kagedåse.