Go Back
Udskriv
Recipe Image
Udskriv
Pin
5
fra
18
stemmer
Gulerodsboller
Opskrift på saftige, glutenfri og sunde boller med gulerod
Ret
Sund morgenmad
Køkken
Glutenfri
Keyword
Bagning
Forb. tid
30
minutter
Tilb. tid
2
timer
Samlet tid
2
timer
30
minutter
Antal
4
personer
Forfatter
Cathrine Yoga
Ingredienser
100
g
fuldkornsrismel
100
g
havremel
2
spsk
fiberhusk
den gule bageversion
1
tsk
tørgær
den orange yeast
1
tsk.
havsalt
150
g
gulerod
revet
1
spsk
olivenolie
1,5
spsk
agavesirup
3
dl
varmt vand
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt gulerod.
Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Form 10 boller (eller ét langt brød) med en våd ske (og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast).
Lad dem efterhæve i 30 minutter.
Bag bollerne ved 200 graders alm. ovn i 45-60 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Bollerne er søde og er derfor skønne som morgenboller, til eftermiddagskaffen eller som tilbehør til aftensmaden med sunde dips.