Hjemmelavet æggesalat, som din mave vil elske! Dennne æggesalat er både nem at lave og proppet med sunde krydderurter og antiinflammatoriske krydderier, som giver æggesalaten masser af smag! Dressingen er en blanding af creme fraiche og hytteost med sunde proteiner, som giver æggesalaten en cremet og blød konsistens. Du kan sagtens lave æggesalaten endnu sundere ved at komme lidt mere hytteost og lidt mindre creme fraiche i. Æggesalater kan hurtigt blive lidt tunge og vamle, men denne er frisk, let og GRØN🍀 Den smager allerbedst, når den er helt frisk, men den kan også sagtens holde sig i køleskabet, hvis der er rester, eller du laver en større portion. Servér æggesalaten på mit hjemmelavede, glutenfri sesambrød eller på ristet rugbrød💚
Se også:
Yoga Retreat ved Vesterhavet >>
Online Yoga Studio – Dyrk hjemmeyoga i dine egne trygge rammer >>
Æggesalat med hytteost, krydderurter og antiinflammatoriske krydderier – Hjemmelavet æggesalat
Æggesalat med hytteost, krydderurter og antiinflammatoriske krydderier
Ingredienser
- 4 æg
- 4 spsk hytteost
- 5 spsk creme fraiche 18%
- 1 bundt frisk persille
- 1 bundt purløg
- 2-3 tsk dijonsennep
- 1 tsk gurkemeje
- 1-2 tsk karry
- 1 citron
- 1 rødløg
- havsalt og peber
Sådan gør du
- Kog fire æg i cirka 7-9 minutter, til de er hårdkogte.
- Læg æggene i en skål med koldt vand, så de ikke koger videre.
- Bland hytteost, creme fraiche, gurkemeje, karry og sennep sammen i en skål.
- Riv skallen fra en økologisk citron ned i skålen.
- Hak rødløg, purløg og persille fint, og kom det i skålen. Gem lidt purløg og persille til pynt.
- Smag det hele til med salt og peber, og eventuelt lidt mere dijonsennep.
- Pil æggene, og hak tre af dem i mindre tern. Vend dem i skålen.
- Skær det sidste æg i skiver, og pynt æggesalaten med æggeskiverne persille og purløg.
- Servér æggesalaten med det samme på ristet rugbrød.
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Mums, hvor er den god til påskefrosten. Tak for endnu en god opskrift, Cathrine