Morgengrød med chiafrø, kanel og lækker kardemomme er lige sagen, når maven rumler og skal have brændstof efter en god nats søvn 🌱 Denne fantastiske grødopskrift har fulgt mig gennem flere år. Du kan skifte kanel og kardemomme ud med andre lækre krydderier, hvis du vil. Jeg bruger disse glutenfri havregryn, men du kan også sagtens bruge andre former for gryn!
Se også:
Online Yoga – Yin yoga, meditation og mindfulness >>
Sommer Yoga Retreat på Samsø >>
Glutenfri morgengrød
Denne glutenfri morgengrød er lavet på de sorte chiafrø, der gør den ekstra luftig, “fluffy” og bare vildt lækker. Chiafrø er desuden en fantastisk kilde til gode fibre og fedtstoffer. Hvis du allerede har chiafrø i køkkenskabet, så prøv også disse glutenfri chiaboller. Når du tilsætter vand, puster chiafrøene sig nemlig op og bliver til “chia-æg“. Så smart og vildt godt i bageopskrifter.
Hvorfor chiafrø?
- Godt med kostfibre
- Kalk
- Antioxidanter
- Omega-3-fedtsyrer
- Masser af proteiner
Morgengrød med chiafrø – Opskrift på sund glutenfri morgengrød
Morgengrød med chiafrø
Ingredienser
- 50 g havregryn glutenfri
- 2 spsk chiafrø
- 3 dl plantemælk f.eks. mandelmælk eller skummetmælk
- 2 tsk kanelpulver
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk kokossukker
- havsalt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen i en gryde.
- Kog din havregrød op ved middel varme i ca. 2-3 minutter.
Du kan toppe din grød med lækker jordbærsmoothie, frugt, kokosmel, finthakkede mandler eller flere chiafrø.