Glutenfri chiaboller

Chiaboller - Opskrift på nemme og glutenfri chia boller med chiafrø
Glutenfrie chiaboller – Der er ikke noget bedre end duften af friskbagte morgenboller 🌱 Denne nemme og lækre opskrift er én af mine 10 bedste opskrift på glutenfri boller. Der er nemlig nogle gode grundregler, når vi taler glutenfri bagning. På den måde bliver dine glutenfri brød altid luftige indeni og sprøde udenpå.


Links til ingredienser:


Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på gulerodsboller, grønne spinatboller og rødbedeboller. God fornøjelse 💛

Chiaboller - Opskrift på nemme og glutenfri chia boller med chiafrø
5 baseret på 8 anmeldelser

Glutenfri chiaboller - Opskrift på glutenfri boller med chiafrø

Ingredienser

Chiablanding

  • 2 spsk. chiafrø
  • 1,5 dl vand

Chiaboller

  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 dl vand (lunkent)
  • 200 g glutenfri mel
  • 2 spsk. fiberhusk (den gule bageversion)
  • 1 tsk. tørgær (den orange yeast)
  • 1 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Lav din egen “chiablanding” i en lille skål og lad frøene suge al væsken til sig.
  • Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt chia-blandingen.
  • Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
  • Lad dejen hæve i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
  • Form 10 boller med en våd ske og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Bag dine glutenfri boller ved 200 graders alm. ovn i 45 minutter, indtil de er gyldenbrune.