Gulerodsboller

Gulerodsboller er en sikker vinder ❤️ Saftige, glutenfri og sunde boller med gulerod, der er luftige indeni og sprøde udenpå. Lyder det ikke skønt? Opskriften på disse fantastiske gulerodsboller er faktisk en af bloggens mest populære bolleopskrift og besøgt over 150.000+ gange. Det er med god grund: De er nemme, lækre og er gode til alle døgnets måltider.

Glutenfri bagning

Til glutenfri bagning bruger jeg som altid to basisingredienser, nemlig yeast tørgær (16,50 kr.) og fiberhusk (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfri boller luftige indeni og sprøde udenpå. Gennem tiden har jeg modtaget overvældende mange positive tilbagemeldinger. Det varmer mit hjerte, at mine opskrifter bliver brugt igen og igen.

Gulerodsboller - Opskrift på saftige og sunde boller med gulerod

Ingredienser

Gulerodsboller

  • 100 g fuldkornsrismel
  • 100 g havremel
  • 2 spsk. fiberhusk (den gule bageversion)
  • 1 tsk. tørgær (den orange yeast)
  • 1 tsk. havsalt
  • 150 g gulerod (revet)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1,5 spsk. agavesirup
  • 3 dl varmt vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
  • Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt gulerod.
  • Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
  • Lad dejen hæve i 30 minutter.
  • Form 10 boller (eller ét langt brød) med en våd ske (og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast).
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Bag bollerne ved 200 graders alm. ovn i 45-60 minutter, indtil de er gyldenbrune.
  • Bollerne er søde og er derfor skønne som morgenboller, til eftermiddagskaffen eller som tilbehør til aftensmaden med sunde dips.