Grødboller

Luftige grødboller med solsikkefrø
Har du også tit rester tilovers fra din havregrød om morgenen, som du ikke helt ved, hvad du skal gøre med? Så vil du elske denne opskrift på luftige grødboller. Jeg er generelt stor fortaler for at undgå madspild, så vi kan passe bedst muligt på vores planet. I mit univers finder du derfor flere forskellige opskrifter, hvor jeg hjælper dig med at bruge dine rester – og det samme gør sig gældende med disse lækre, lette og luftige grødboller.


Luftige grødboller

Bollerne er gode som både morgenboller, frokostboller og som tilbehør til suppe eller lignende. Opskriften er en rigtig god basisopskrift, og du kan derfor også tilføje andre frø, kerner eller nødder til dejen, hvis du ønsker. Bollerne er hurtige at slå sammen, men kræver lidt hævetid. Jeg vil anbefale, at du lader bollerne hæve over to omgange, som beskrevet nedenfor, hvis du ønsker så luftige og lette boller som muligt.

Links til ingredienser


Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på rødbedeboller, gulerodsboller eller luftige squashboller. God fornøjelse 💛

Luftige grødboller med solsikkefrø

Grødboller - Opskrift på luftige morgenboller lavet af havregrød

Ingredienser

Havregrød

  • 1 dl havregryn (grovvalsede)
  • 1,5 dl vand
  • 1 nip salt

Grødboller

  • 1 portion grød
  • 25 g gær
  • 1,5 dl lunkent vand
  • 1 spsk. agavesirup
  • 0,25 tsk. salt
  • 1,5 spsk. smagsneutral olie
  • 0,5 dl solsikkekerner
  • 300-330 g hvedemel

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til grøden i en gryde, og kog det let op til en grød. Tag gryden af blusset, og lad grøden køle lidt af.
  • Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
  • Tilsæt agavesirup, salt, olie og solsikkekerner.
  • Tilsæt 150 g hvedemel, den let afkølede grød og rør godt rundt.
  • Tilsæt resten af melet (efter behov) lidt efter lidt. Når dejen er fast nok, æltes den grundigt på et bord med lidt mel på.
  • Kom dejen tilbage i skålen, og lad den hæve et lunt sted i en time med et rent viskestykke over.
  • Form bollerne, og kom dem på en bageplade.
  • Lad bollerne hæve yderligere i en halv times tid. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bag bollerne i 15-18 minutter til de er gyldne.
  • Tip! Hvis du ikke har så meget tid, så kan du godt springe den anden omgang af hævning over, men det vil gøre bollerne mindre luftige.