Squashboller

Disse lækre og luftige squashboller er perfekte som tilbehør til aftensmaden, frokosten eller som en snack i madpakken. Squash er en lækker grøntsag med en mild smag, hvilket gør den let at inkludere i forskellige retter, hvis man gerne vil have lidt mere grønt ind i hverdagen. Squash er fantastisk i alt fra chokoladekage til sammenkogte retter, lasagne og ikke mindst i boller som her. Du kan let lave en stor portion og fryse dem ned til senere brug. Velbekomme!

Squashboller - opskrift på luftige boller med squash og græskarkerner

Ingredienser

Squashboller

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 1 tsk. agavesirup
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • ½ dl græskarkerner
  • 150 g squash
  • 100 g havremel
  • 380 g hvedemel
  • 1 nips flagesalt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
  • Tilsæt agavesirup, salt, olie og græskarkerner.
  • Riv squashen groft, og pres lidt af væden fra.
  • Tilsæt squash, havremel og 150 g hvedemel til skålen, og rør det hele sammen.
  • Tilsæt resten af melet (efter behov) lidt efter lidt.
  • Ælt dejen grundigt.
  • Lad dejen hæve i en skål et lunt sted i 1 time.
  • Form bollerne, og kom dem på en bageplade.
  • Drys lidt græskarkerner og flagesalt på toppen.
  • Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bag bollerne i 15-20 minutter, til de er let gyldne.
  • Lad bollerne køle af på en rist.