Squashboller

Luftige squashboller med græskarkerner
Disse lækre og luftige squashboller er perfekte som tilbehør til aftensmaden, frokosten eller som en snack i madpakken. Squash er en lækker grøntsag med en mild smag, hvilket gør den let at inkludere i forskellige retter, hvis man gerne vil have lidt mere grønt ind i hverdagen. Squash er fantastisk i alt fra chokoladekage til sammenkogte retter, lasagne og ikke mindst i boller som her. Du kan let lave en stor portion og fryse dem ned til senere brug.


Links til ingredienser


Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på gulerodsboller. God fornøjelse 💛

Luftige squashboller med græskarkerner

Squashboller - opskrift på luftige boller med squash og græskarkerner

Ingredienser

Squashboller

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 1 tsk. agavesirup
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • ½ dl græskarkerner
  • 150 g squash
  • 100 g havremel
  • 380 g hvedemel
  • 1 nips flagesalt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
  • Tilsæt agavesirup, salt, olie og græskarkerner.
  • Riv squashen groft, og pres lidt af væden fra.
  • Tilsæt squash, havremel og 150 g hvedemel til skålen, og rør det hele sammen.
  • Tilsæt resten af melet (efter behov) lidt efter lidt.
  • Ælt dejen grundigt.
  • Lad dejen hæve i en skål et lunt sted i 1 time.
  • Form bollerne, og kom dem på en bageplade.
  • Drys lidt græskarkerner og flagesalt på toppen.
  • Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bag bollerne i 15-20 minutter, til de er let gyldne.
  • Lad bollerne køle af på en rist.