Chokoladetrøfler med sorte bønner

Chokoladetrøfler med sorte bønner

Disse lækre chokoladetrøfler kan nydes som en sundere dessert eller snack i løbet af dagen, da de har en dejlig sødme og smag af chokolade og samtidig er rige på energi og kostfibre, der kommer fra deres indhold af bl.a. havregryn, mandler, sorte bønner og dadler.

Pynt dine chokoladetrøfler med sorte bønner

Jeg ruller ofte mine kugler i enten kokosfibermel, lakrids og mandelmel, kagestøv eller kakaopulver, men du kan også dyppe dem i chokolade eller vende dem i havremel, kokosmel, hindbærstøv, krymmel og lignende. De kan med lethed laves i god tid, da de holder sig godt på køl – du skal blot være opmærksom på, at en fin topping som lakridspulver kan blive våd og klistret, da det let suger fugt fra kuglerne til sig, så bland evt. lakridspulveret med mandelmel, havremel eller en anden tør topping, så du undgår, at de klistrer, og du får stadig en skøn smag af lakrids.

Hvis du elsker søde sager, men gerne vil prøve nogle lidt sundere versioner, kan jeg virkelig anbefale dig at prøve min raw gulerodskage, mine sunde jordbærtærter eller denne super lækre sunde chokoladeis 😋

Chokoladetrøfler med sorte bønner

Chokoladetrøfler med sorte bønner - opskrift på trøfler, der smelter på tungen

Ingredienser

Chokoladetrøfler

  • 60 g havregryn
  • 20 g mandler
  • 240 g kogte sorte bønner (evt. fra dåse)
  • 200 g bløde/juicy dadler
  • 40 g mørk chokolade
  • 20 g mørkt kakaopulver
  • 1 spsk. kokosolie

Sådan gør du

  • Kom havregryn og mandler i en foodprocessor, og kør det til en mel-lignende konsistens.
  • Skyl bønnerne godt, og udsten dadlerne.
  • Smelt chokoladen over et vandbad.
  • Saml alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør det til en ensartet masse.
  • Lav kugler af dejen (sæt eventuelt dejen på køl i en halv time først, hvis den er for blød).
  • Rul kuglerne i kakaopulver eller det, du ønsker.