Raw gulerodskage

Raw gulerodskage
Denne rå gulerodskage er let at lave og smager ualmindeligt godt – hvis jeg selv skal sige det. Kagen har en dejlig friskhed fra gulerødderne, men er samtidig ubeskriveligt cremet takket være dens indhold af nødder og dens topping, som smelter på tungen. En raw cake som denne, er en kage, der ikke skal bages i ovnen, og som derfor består af uforarbejdede råvarer, så alle næringsstofferne bevares. Kagen indeholder en del nødder, som er en god kilde til protein, vigtige fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Velbekommen!
Raw gulerodskage

Raw gulerodskage - Opskrift på rawkage med gulerod og cashewcreme

Ingredienser

Raw gulerodskage

  • 175 g bløde dadler uden sten
  • 50 g rosiner
  • 0,5 spsk. kokosolie
  • 200 g gulerødder (revet)
  • 1,5 tsk. kanel
  • 75 g valnødder
  • 75 g mandler
  • 75 g finvalsede havregryn (evt. glutenfri)
  • 100 g kokosmel

Cashew topping

  • 50 g cashewnødder
  • 0,25 tsk. vaniljepulver
  • 1 nips salt
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 0,25 dl kokosmælk (den fede)

Raw gulerodskage

  • Kør alle ingredienserne (men kun halvdelen af gulerødderne og nødderne) sammen i en foodprocessor til du får en ensartet masse.
  • Kom resten af gulerødderne og nødderne i foodprocessoren, og blend helt kort det hele sammen, så nødderne stadig er lidt grove.
  • Kom massen i en form, og sæt den gerne på frys imens toppingen laves.

Cashew topping

  • Læg cashewnødderne i blød i vand (der har været oppe og koge) i minimum 1 time.
  • Blend alle ingredienserne i en foodprocesser til toppingen er helt ensartet.
  • Kom toppingen på kagen. Kagen skal gerne opbevares på køl, men behøves ikke at nydes afkølet.