Raw gulerodskage

Raw gulerodskage med cashewcreme
Denne rå gulerodskage er let at lave og smager ualmindeligt godt – hvis jeg selv skal sige det. Kagen har en dejlig friskhed fra gulerødderne, men er samtidig ubeskriveligt cremet takket være dens indhold af nødder og dens cashew topping, som smelter på tungen.

 

Bevar næringsstofferne!

En raw cake som denne, er en kage, der ikke skal bages i ovnen, og som derfor består af uforarbejdede råvarer, så alle næringsstofferne bevares. Kagen indeholder en del nødder, som er en god kilde til protein, vigtige fedtstoffer, vitaminer og mineraler.

 

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på spinatpandekager. God fornøjelse 💛

Raw gulerodskage med cashewcreme
5 baseret på 1 anmeldelser

Raw gulerodskage - Opskrift på rawkage med gulerod og cashewcreme

Ingredienser

Raw gulerodskage

  • 175 g dadler uden sten
  • 50 g rosiner
  • 0,5 spsk. kokosolie
  • 200 g gulerødder (revet)
  • 1,5 tsk. kanel
  • 75 g valnødder
  • 75 g mandler
  • 75 g finvalsede havregryn (evt. glutenfri)
  • 100 g kokosmel

Cashew topping

  • 50 g cashewnødder
  • 0,25 tsk. vaniljepulver
  • 1 nips salt
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 0,25 dl kokosmælk (den fede)

Bund

  • Kør alle ingredienserne (men kun halvdelen af gulerødderne og nødderne) sammen i en foodprocessor, til du får en ensartet masse.
  • Kom resten af gulerødderne og nødderne i foodprocessoren, og blend helt kort det hele sammen, så nødderne stadig er lidt grove.
  • Kom massen i en form, og sæt den gerne på frys, imens toppingen laves.

Topping

  • Læg cashewnødderne i blød i vand (der har været oppe at koge) i minimum 1 time.
  • Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, til toppingen er helt ensartet.
  • Kom toppingen på kagen. Kagen skal gerne opbevares på køl, men behøves ikke at nydes afkølet.