Raw chokoladekage med kiksebund

Raw chokoladekage med kiksebund - Opskrift på den lækreste rawkage
Lækker og fyldig raw chokoladekage med kiksebund og en dejlig smag af kokos og appelsin 🍫🍊🥥 Denne rawkage er både sund og glutenfri og kan sagtens laves i en vegansk udgave! Brug vegansk chokolade og veganske kiks til kiksebunden – så har du en lækker, vegansk rawkage.


Idéen bag raw food

En rawkage er en rå kage, der ikke skal bages i ovnen, og som derfor serveres kold. Idéen bag raw food er at alle ingredienserne er uforarbejdede, så næringsstofferne bevares og ikke bliver påvirkede under opvarmningen.

En kage lavet på rå ingredienser

Jeg elsker at eksperimentere med raw food! Denne raw chokoladekage er både sund og sød og er lavet med søde dadler, ægte chokolade og kakao og har en frisk og sød smag fra kokosolie og appelsinsaft.

Antiinflammatorisk kost

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min raw gulerodskage 💛

Raw chokoladekage med kiksebund - Opskrift på den lækreste rawkage
5 baseret på 2 anmeldelser

Raw chokoladekage med kiksebund - Opskrift på sund rawkage

Ingredienser

Raw chokoladekage

  • 200 g bløde dadler uden sten
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 4 spsk. kokosolie
  • 1 dl mandler
  • 2 dl hasselnødder
  • 1 stk. appelsin
  • 18-20 stk. havrekiks (evt. glutenfri)
  • 60 g mørk chokolade

Pynt

  • 1-2 spsk. kakaopulver
  • 1 håndfuld poppet quinoa (valgfrit)
  • 20 g mørk chokolade (valgfrit)

Sådan gør du

  • Læg husholdningsfilm i en rund bageform med høje kanter, så chokoladekagen slipper formen let, når den skal serveres.
  • Blend dadler, kakaopulver, hasselnødder, chokolade og saft og revet skal fra appelsinen sammen i en foodprocessor til en jævn masse.  Lad chokolademassen stå og trække smag i en skål.
  • Varm kokosolien lidt op, så den er flydende, og hæld den i en rengjort foodprocessor sammen med kiks og mandler. Blend det fint til en kiksebund.
  • Fordel kiksebunden i bageformen, og tryk den helt flad.
  • Top kiksebunden med chokolademassen i et jævnt lag, og pres kagen flad.
  • Lad kagen afkøle 2-3 timer i køleskabet.
  • Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad.
  • Pynt raw chokoladekagen med kakaopulver, revet chokolade og poppet quinoa på toppen.
  • Opbevar kagen på køl i en lufttæt beholder.