Tommy og Cathrine laver træets stilling på smukke Bali

22. september 2021

20 gode grunde til at dyrke yoga

Jeg har samlet 20 gode grunde til at dyrke yoga. Yogabudskabet er i min optik undervurderet. Yoga er ikke en religion. Yoga er en livsstil. Det var for mig gennem mine yogastillinger, at jeg for alvor blev yoga-høj. Jeg oplevede en helt særlig følelse af ro og forandring i min krop efter mine første yogaklasser. Jeg har i små øjeblikke oplevet den dér lykkeligheds-følelse, som jeg tror, mange søger hen imod. Følelsen af, at der er noget, der er større end mig selv. Følelsen af, at livet er skønt. Lige nu! Ubegrænset. Det handler om at være ikke-dømmende, åben og tænke kærlige tanker om dig selv, når du prøver. Mærk efter, hvad der gøres godt for dig. Efter en yogaklasse kan du spørge dig selv: Hvilken følelse mærker jeg lige nu? Alle følelser er gode, så længe du tillader dem.

20 gode grunde til at dyrke yoga

Fysiske fordele ved at dyrke yoga:

 • Yoga afspænder kroppen, får dig til at slappe af samt styrker.
 • Yoga smidiggør dine muskler og led.
 • Yoga forbedrer din koordination og balanceevne.
 • Yoga renser kroppen for giftstoffer*, giver dig en renere og smukkere hud.
 • Yoga forbedrer blodcirkulation og iltoptagelse grundet forbedret åndedræt.
 • Yoga styrker dit immunforsvar, der fungerer bedre, når du er afslappet og rolig.
 • Yoga renser, styrker og masserer de indre organer.
 • Yoga forbedrer fordøjelsen.
 • Yoga giver dig fornyet energi og overskud.

Mentale fordele ved at dyrke yoga:

 • Yoga giver mental klarhed og ro i sindet.
 • Yoga forbedrer din koncentrationsevne og skærper dit fokus.
 • Yoga lærer dig at udføre en ting ad gangen med fuld opmærksomhed.
 • Yoga forbedrer dit humør i form af mere energi og øget velvære.
 • Yoga lærer dig tålmodighed og udholdenhed.
 • Yoga giver dig en bedre nattesøvn.
 • Yoga gør dig mere nærværende og opmærksom.
 • Yoga giver du større selvværd og selvtillid.
 • Yoga øger din kropsbevidsthed.
 • Gennem din yogapraksis, lærer du din krop meget nøje at kende.
 • Du vil opdage spændinger og ubalancer, inden du udvikler sig til stress og andre livsstilssygdomme. Stress er dog en kompleks størrelse.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.