Cathrine mediterer i naturen

24. september 2021

Yogalærer – er du så ikke vildt smidig?

Der er mange sjove forestillinger om dét at være yogalærer. Yoga er for mange lig med smidighedstræning, hvilket faktisk kun er en ottende del af sandheden. En yogatime hos mig vil hovedsagligt fokusere på et lille udpluk af de utallige yogastillinger, der findes.

Yogalærer – er du så ikke vildt smidig?

Yogastillingerne (asanas) er blot en ud af otte grene indenfor yogaen. De forskellige yogastillinger har mange gavnlige effekter på både krop, sind og sjæl. Det var for mig gennem mine yogastillinger, at jeg for alvor blev yogahøj. Jeg oplevede en fantastisk ro og forandring i min krop efter en yogatime. Jeg har i små øjeblikke oplevet den der fuldstændige “lykkeligheds-følelse”, som jeg tror, mange søger hen imod. Følelsen af, at livet er skønt. Lige nu. Det er en gave, når dén følelse kommer. Som yogalærer elsker jeg at undervise de blide bindevævsstræk.

Bindevævet – kroppens lim

Yogatraditionen har rykket sig fra at være meget baseret på muskler til at fokusere på vigtigheden af et sundt bindevæv. Det er særligt yin yogaens tilblivelse, der har medført dette skift, og i dag ved og anerkender man, at bindevævet er helt essentielt for kroppens funktionalitet og velvære.

Bindevævet kaldes også fascia og er det væv, der binder hele kroppen sammen – muskler, sener, knogler, organer, blodårer og nerver.

Derfor kaldes bindevævet også for kroppens lim. Bindevævet ligger som en tynd hinde rundt om dine muskler, lige under huden. Det er bindevævet, der sørger for, at din krop kan bevæge sig glidende, og det har derfor en meget elastisk struktur, så det er i stand til at strække sig, når du bevæger dig. Et sundt bindevæv er elastisk, blødt og smidigt, så alt i kroppen kan bevæge sig glidende og frit.

Yin yoga styrker bindevæv, sener og ledbånd på samme måde, som yang yoga styrker musklerne. Det er utroligt vigtigt, at du i en yin-stilling giver slip i og omkring fokusområdet, så dit bindevæv kan give sig, for det er først, når musklerne giver slip, at bindevævet stimuleres. Spænder du derimod op i muskler og led, opnår du ikke det dybe bindevævsstræk.

Mød din yogalærer – Kom i gang med yoga 💛

I mit store yogabibliotek finder du altid 5 gratis yogavideoer, som du kan nyde. Du kan også downloade Cathrine Yoga app’en → og få adgang direkte på din iPhone, iPad eller smartphone. Cathrine Yoga app’en er downloadet mere end +25.000 gange og indeholder også +150 gratis opskrifter. Namasté Cathrine – din personlige yogalærer 😍

Cathrine Yoga appen

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.