Rødbedeboller
Disse lækre og luftige rødbedeboller er perfekte som tilbehør til aftensmaden, frokosten eller som en snack i madpakken. De er nemme at lave og passer sig selv det meste af tiden – og så er de jo slet ikke til at stå for med den farve! At komme grøntsager i bagværk er en helt fantastisk måde, hvorpå du kan få mere grønt ind i din hverdag – og så er det også en oplagt mulighed til at få tømt ud i grøntsagsskuffen, så du undgår madspild. En vaskeægte win-win!
Rødbedeboller - Opskrift på luftige og sunde boller med rødbede
Ingredienser
Rødbedeboller
- 25 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 tsk. agavesirup
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. smagsneutral olie
- ½ dl solsikkekerner
- 100 g rødbede (skrællet)
- 100 g havremel
- 320 g hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
- Tilsæt agavesirup, salt, olie og solsikkekerner.
- Riv rødbeden fint, og pres eventuelt lidt af væden fra.
- Tilsæt rødbede, havremel og 150 g hvedemel til skålen, og rør det hele sammen.
- Tilsæt resten af melet (efter behov) lidt efter lidt.
- Ælt dejen grundigt.
- Lad dejen hæve i en skål et lunt sted i 1 time.
- Form bollerne, og kom dem på en bageplade.
- Drys lidt solsikkekerner på toppen.
- Lad bollerne hæve i yderligere 30 min. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.
- Bag bollerne i 15-20 minutter til de er let gyldne.
- Lad bollerne køle af på en rist.
- Tip! Hvis du river din rødbede fint, vil dine boller bliver meget mere lyserøde, end hvis du river din rødbede groft.
Kommentarer