Rødbedeboller

Rødbedeboller - Opskrift på farverige, luftige og sunde rødbedeboller!

Disse lækre og luftige rødbedeboller er perfekte som tilbehør til aftensmaden, frokosten eller som en snack i madpakken. De er nemme at lave og passer sig selv det meste af tiden – og så er de jo slet ikke til at stå for med den farve! At komme grøntsager i bagværk er en helt fantastisk måde, hvorpå du kan få mere grønt ind i din hverdag – og så er det også en oplagt mulighed til at få tømt ud i grøntsagsskuffen, så du undgår madspild. En vaskeægte win-win!

Rødbedeboller - Opskrift på farverige, luftige og sunde rødbedeboller!

Rødbedeboller - Opskrift på luftige og sunde boller med rødbede

Ingredienser

Rødbedeboller

  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk. agavesirup
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • ½ dl solsikkekerner
  • 100 g rødbede (skrællet)
  • 100 g havremel
  • 320 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
  • Tilsæt agavesirup, salt, olie og solsikkekerner.
  • Riv rødbeden fint, og pres eventuelt lidt af væden fra.
  • Tilsæt rødbede, havremel og 150 g hvedemel til skålen, og rør det hele sammen.
  • Tilsæt resten af melet (efter behov) lidt efter lidt.
  • Ælt dejen grundigt.
  • Lad dejen hæve i en skål et lunt sted i 1 time.
  • Form bollerne, og kom dem på en bageplade.
  • Drys lidt solsikkekerner på toppen.
  • Lad bollerne hæve i yderligere 30 min. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bag bollerne i 15-20 minutter til de er let gyldne.
  • Lad bollerne køle af på en rist.
  • Tip! Hvis du river din rødbede fint, vil dine boller bliver meget mere lyserøde, end hvis du river din rødbede groft.