Grovboller med solsikkekerner

Hjemmebagte grovboller med solsikkekerner
Prøv mine nemme og sunde boller lavet på få ingredienser. Bollerne kan laves uden klistrede fingre, og du kan forme grovbollerne med to skeer. Disse grovboller er ikke glutenfri, men de er fulde af fibre.

 

Links til ingredienser

 

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på glutenfri chiaboller og glutenfrit sesambrød. God fornøjelse 💛

Hjemmebagte grovboller med solsikkekerner
5 baseret på 2 anmeldelser

Grovboller med solsikkekerner - Opskrift på nemme og sunde boller

Ingredienser

Grovboller

  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 spsk. agavesirup (eller honning)
  • 1 tsk. havsalt
  • 50 g solsikkekerner (eller græskarkerner)
  • 200 g grahamsmel
  • 300-350 g hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær i lunkent vand og agavesirup i en stor skål.
  • Tilsæt havsalt, solsikkekerner og grahamsmel.
  • Tilsæt hvedemelet langsomt, mens du rører rundt.
  • Tip! Den færdige bolledej skal være våd, men ikke for flydende. Tilsæt lidt mere vand eller hvedemel, så dejen får den helt rigtige konsistens.
  • Lad dejen hæve på køkkenbordet i 1-1,5 time under viskestykke.
  • Form 10 boller med en ske, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft, mens bollerne efterhæver i ca. 20-30 min.
  • Bag grovbollerne ca. 15 min.
  • Tip! Hold løbende øje med bollerne. De kan blive tørre, hvis de bliver bagt for længe.
  • Grovboller smager bedst, når de er lune!