Glutenfrit sesambrød

Glutenfrit sesambrød – Dette lækre og glutenfri madbrød er luftigt indeni og sprødt udenpå. Jeg kan på det varmeste anbefale dig spise mad-brødet til grillmaden sammen med sunde dips eller hummus. Til glutenfri bagning bruger jeg som altid to basisingredienser, nemlig yeast tørgær (16,50 kr.) og fiberhusk (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfrie boller luftige indeni og sprøde udenpå.

Når du bager glutenfrit, skal du være opmærksom på, at den glutenfri dej er mere klistret. Bollerne skal efterhæve godt, og husk ikke at lave for store boller. Derudover vil du blive overrasket over, hvor lang tid bollerne skal have. Det er meget varierende fra ovn til ovn, og nogengange er mine boller eller brød i ovnen i op til 1 time. Det afhænger af ingredienserne, ovnen og størrelsen på dejen. God fornøjelse og bagelyst ❤️

Glutenfrit sesambrød - Opskrift på lækkert, sprødt madbrød

Ingredienser

Glutenfrit sesambrød

  • 100 g sesammel
  • 50 g fuldkornsrismel
  • 100 g havremel
  • 2 spsk. fiberhusk (bageversionen)
  • 1 tsk. tørgær (den orange yeast)
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 dl lunken vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
  • Bland først de tørre ingredienser, derefter de våde ingredienser og mix det hele sammen. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  • Form ét langt brød (eller 10 boller) med en våd ske (og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast).
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Bag bollerne ved 200 graders alm. ovn i 45-60 minutter, indtil de er gyldenbrune.