Morgenmadsmuffins

Morgenmadsmuffins - Opskrift på sunde muffins med banan og chokolade

Morgenmadsmuffins med banan, granola og chokolade 💛 Godmorgen! Her er mit bud på sunde morgenmadsmuffins, der er nemme, lækre og perfekte til weekendens brunch. De er også skønne som eftermiddagssnack eller en sød dessert – og de tager blot 10 minutter i forberedelsestid. Jeg brugte en granola-mysli med hasselnødder og cashewnødder – uden tilsat sukker, som indeholder godt med fuldkorn og kostfibre. Kostfibre er nemlig vigtige om morgenen for at sætte gang i din fordøjelse samt give dig en god mæthedsfornemmelse.

Sund morgenmad

For mig er SÅ vigtigt at starte dagen med et sundt og mættende måltid. Mit første måltid ligger alt fra 30 minutter til to timer efter, jeg er vågnet. Spiser du morgenmad? Faktisk er det en myte, at du skal spise morgenmad. Det er vigtigere, at du lytter til din krop og ikke tvinger kroppen til at spise, når du ikke har lyst, appetit eller sult. Jeg kan godt lide at starte dagen med det søde (det salte senere på dagen). Jeg har sødet mine morgenmadsmuffins med banan og mandelmælk, så det er en utrolig mild sødme, der kun går ind og understøtter de andre smagsnuancer.

Morgenmadsmuffins - Opskrift på sunde muffins med banan og chokolade

Morgenmadsmuffins - Opskrift på sunde muffins med banan og chokolade

Ingredienser

Bananmuffins

  • 1 stk. banan (most)
  • 2 stk. æg
  • 2 dl granola eller mysli
  • 30 g mørk chokolade (hakket)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 dl plantemælk
  • 0,5 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Pisk alle ingredienser sammen.
  • Smør dine muffinsforme og fordel dejen i muffinsforme.
  • Bag dem i ca. 20 minutter, indtil de er lysebrune.