Cathrine viser sit hvor hun laver hjemmeyoga sammen med sin hund

3. april 2021

Hjemmeyoga – Sådan kommer du i gang med yoga hjemme i stuen

Hjemmeyoga har været en integreret del af mit liv i mange, mange år. Hjemmeyoga giver mig en større indre ro, nærvær og overskud i hverdagen. For mig føles det trygt og afstressende at have en yogamåtte liggende i stuen og soveværelset, fordi den minder mig om at sætte tempoet ned. Som yogalærer ved jeg, at det er den kontinuerlige yogapraksis, der skaber den rare “flow-følelse” i krop og sind, styrker selvværdet, giver god fordøjelse, fleksibilitet og følelsesmæssig rummelighed.

Hvis du, som jeg, er uddannet yogalærer – eller er øvet yogaelev, kan du prøve at sammensætte dit eget yogaprogram. Du kan enten skrive stillingerne ned og skrive et mantra for dagens yogapraksis – eller du kan bare lade dig selv flyde med og se, hvor din krop og dit sind tager dig hen. Er du derimod nybegynder eller let øvet, vil jeg anbefale dig at finde en yogalærer og blive undervist online eller på et yogahold.

Hjemmeyoga - Yoga hjemme i stuen

Hjemmeyoga

Yoga hjemme i stuen er for mig mere fordybende, trygt og roligt. Mit yogaudstyr til hjemmeyoga består af min yogamåtte, en yogapølle, meditationspude – og min fantastiske sømmåtte til ryggen. Derudover får du her mine bedste tips til at starte din egen selvkærlig yogapraksis.

Sådan kommer du i gang med yoga hjemme i stuen

  1. Find et rart sted, hvor du kan dyrke hjemmeyoga.
  2. Find plads til din yogamåtte eller meditationspude, så din yogapraksis bliver en integreret del af din hverdag.
  3. Gør det hyggeligt for dig selv, så dine omgivelser afspejler indre ro og balance. Det kunne f.eks. være en kop te, stearinlys, røgelse, aromaterapi, planter, blomster, dæmpet belysning, en solstråle eller beroligende musik.
  4. Tag noget blødt tøj på, som du kan strække og bevæge dig i. Det kunne f.eks. være et par bløde yogabukser, top, t-shirt eller strik.
  5. Det er en god idé at starte med en yogamåtte, yogablok, yogapølle og et tæppe.
  6. Start siddende i en meditationsstilling – på underbenene eller liggende på ryggen – i fem minutter. Med lukkede øjne kan du sætte en selvkærlig intention eller mantra for din yogapraksis. Det kunne f.eks. være: “Jeg accepterer og elsker mig selv.”
  7. Tag et par dybe vejrtrækninger ind gennem næsen og ud gennem munden.
  8. Mød dig selv og husk, at følelsen af indre ro og transformation sker, når du tænker accepterende, selvkærlige og støttende tanker om dig selv.
  9. Fortsæt med Barnets Stilling, Smeltende Hjerte, Dragen, Svanen, Sommerfuglen eller Svævende Ben.

Prøv en gratis yogaklasse – til din hjemme yoga praksis:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.