Cathrine nyder sin graviditet

26. marts 2021

Gravid yoga online – Nyd din graviditet med gravid yoga øvelser

Gravid yoga online er dit selvkærlige pusterum! Yoga betyder ”at forene” og stammer fra sanskrit, som er yogaens modersprog fra det ældgamle Indien. Yoga er et healende system, som hjælper dig med at skabe forbindelse til din krop, dit sind og din sjæl.

Gravid yoga er den smukkeste udvidelse af yoga-begrebet. Gravid yoga hjælper dig nemlig med at forbinde dig med din baby i maven. Gravid yoga består af både styrkende og groundende yogastillinger samt åndedræts- og afspændingsøvelser.

Gravid yoga styrker, smidiggør og afspænder. Det er en opdagelsesrejse i dit indre liv, hvor du sætter tempoet ned og skruer op for nærværet og accepten. Du er ved at skabe et lille mirakel, og det er helt fantastisk. Stort tillykke!

Gravid yoga online - Nyd din graviditet med gravid yoga øvelser

Gravid yoga online

Mine bedste tips til gravid yoga:

 • Nyd din graviditet – og mærk efter dag for dag, hvad din krop har brug for.
 • Som udgangspunkt kan yoga dyrkes under hele din graviditet. Lyt til din krop og tag alle de pauser, du har brug for. Spørg din jordemoder eller yogalærer til råds, hvis du føler dig utilpas.
 • Vælg en dynamisk yogaklasse, når du har brug for bevægelse, styrke og energi.
 • Dyrk groundende yoga, når du har brug for selvomsorg, selvaccept og ro.
 • Hvil på siden eller i Barnets stilling med bredde knæ, når du har brug for en pause. Gør dig ekstra godt tilpas med puder og tæpper.
 • Fokusér på åndedrættet, når du har brug for at slippe bekymringer og tankemylder.
 • Lyt til en afspændende meditation, når du har brug for at få ro på nervesystemet.
 • Tag en middagslur, når du har brug for hvile.
 • Drik ekstra vand, når du dyrker gravid yoga.
 • Gravid-kroppen kan være mere fleksibel fra hormonet relaxin. Undgå dybe stræk og twist, så du ikke overbelaster eller -strækker kroppen.

Gravid yoga hjælper dig med:

 • At nyde din graviditet og skabe nærværende kontakt til din baby
 • At styrke dit åndedræt
 • At styrke dine muskler, sener og led (yang yoga)
 • At smidiggøre dine muskler og bindevæv (yin yoga)
 • At lindre smerter, spændinger og væskeophobninger
 • At lindre tankemylder og bekymringer – og være med det
 • At skabe plads til selvkærlighed og selvaccept
 • At skabe plads til sindsro, velvære og nydelse.

Få adgang til gravid yogavideoer inde i yogaklubben →

Gravid yoga online - Dyrk gravid yoga med din gravid yogalærer Cathrine

Nyd din graviditet med gravid yoga øvelser

Få adgang til gravid yogavideoer inde i yogaklubben →

Yin for gravide (25 min.)

Drag omsorg for dig selv og skab nærværende kontakt til din baby. Yogaklassen består af blide gravid yoga øvelser (yin yoga) og er designet til skabe direkte forbindelse mellem krop, sind og sjæl. Yogastillingerne virker groundende, genopladende og afstressende. Det er en opdagelsesrejse i dit indre liv, hvor du sætter tempoet ned og skruer op for nærværet og accepten. Du er ved at skabe et lille mirakel, og det er helt fantastisk.

Gravid yoga flow (30 min.)

Mærk din indre styrke og bevæg dig i et roligt gravid yoga flow. Yogaklassen består af en række solhilsner for gravide, der styrker kroppens muskler, sener og led. Surya Namaskar betyder solhilsen på sanskrit og er hjertet i den traditionelle yoga. En solhilsen symboliserer din indre sol og styrker dit energiflow. Solhilsner er en god måde at starte dagen på og udtrykker taknemmelighed for solens energi, liv og lys. Lyt til din krop og tag alle de pauser, du har brug for.

Mindful yoga nidra sovemeditation (25 min.)

Tag på en mindfuld rejse ind i dig selv. Denne sovemeditation en del af den yogaterapeutiske praksis og betyder direkte oversat yogiens søvn. Yoga nidra er dyb healing, hvor du kommer ind i en tilstand af ren væren. Du vil blive guidet så dybt ned, at du vil mærke, lære og se dig selv med nye transformerende briller. Meditationen er for dig, der lider af eller ønsker at forebygge søvnproblemer, stress, indre uro og tristhed. Derfor kaldes yoga nidra også en sovemeditation, fordi den giver dig ro og gør dig klar til den dybe søvn.

Pusterum meditation (10 min.)

Har du brug for et pusterum? Tag en dyb indånding og mærk dit åndedræt. Vi tager cirka 20.000 vejrtrækninger om dagen. Åndedrættet er den mest simple vej til sindsro. Et sundt og nærværende åndedræt holder hjertet stærkt, bedre iltet og næret. Åndedrættet er altid med os og er kroppens vigtigste funktion. Denne mindfulness meditation hjælper dig med at skabe kontakt til dit åndedræt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.