Æggesalat med hytteost
Hjemmelavet æggesalat, som din mave vil elske! Denne æggesalat er både nem at lave og proppet med sunde krydderurter og antiinflammatoriske krydderier (gurkemeje, karry), som giver æggesalaten masser af smag! Dressingen er en blanding af creme fraiche og hytteost med sunde proteiner, som giver æggesalaten en cremet og blød konsistens. Du kan sagtens lave æggesalaten endnu sundere ved at komme lidt mere hytteost og lidt mindre creme fraiche i. Æggesalater kan hurtigt blive lidt tunge og vamle, men denne er frisk, let og GRØN. Den smager allerbedst, når den er helt frisk, men den kan også sagtens holde sig i køleskabet, hvis der er rester, eller du laver en større portion.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på frokostsalat med æg eller kold kartoffelsalat. God fornøjelse 💛
Æggesalat med hytteost - Hjemmelavet æggesalat med krydderurter
4 personer
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 10 min
Ingredienser
Æggesalat
- 4 stk. æg
- 4 spsk. hytteost
- 5 spsk. creme fraiche (6% eller 18%)
- 1 bundt frisk persille
- 1 bundt purløg
- 2-3 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. gurkemeje
- 1-2 tsk. karry
- 1 stk. citron (skal)
- 1 stk. rødløg
- 0,5 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Kog fire æg i cirka 7-9 minutter, til de er hårdkogte.
- Læg æggene i en skål med koldt vand, så de ikke koger videre.
- Bland hytteost, creme fraiche, gurkemeje, karry og sennep sammen i en skål.
- Riv skallen fra en økologisk citron ned i skålen.
- Hak rødløg, purløg og persille fint, og kom det i skålen. Gem lidt purløg og persille til pynt.
- Smag det hele til med salt og peber, og eventuelt lidt mere dijonsennep.
- Pil æggene, og hak tre af dem i mindre tern. Vend dem i skålen.
- Skær det sidste æg i skiver, og pynt æggesalaten med æggeskiverne persille og purløg.
- Servér æggesalaten med det samme på ristet rugbrød.
Mums, hvor er den god til påskefrosten. Tak for endnu en god opskrift, Cathrine