luftfoto over de smukke bungalows og poolområdet midt i junglen fra yogarejse til Bali

28. august 2021

Bali Yoga Guide – De bedste rejseoplevelser på Bali

Gør dig klar til min store Bali Yoga Guide 🌴 Jeg har samlet de bedste rejseoplevelser, spisesteder og yogasteder til din ferie på Bali. Bali er så fantastisk, og derfor bliver jeg ved med at vende tilbage til Bali og lave Yoga Retreats for mine yogaelever på denne smukke ø. Jeg har lavet denne Bali Yoga-Guide ud fra mine mange ophold på Bali, min PA Louises rundrejse på Bali og jeres fantastiske tips til yogasteder og mindfulde spisesteder på Bali. Snyd ikke dig selv for en oplevelse på denne spirituelle ø med fantastiske yoga shalaer, smukke kystlinjer, frodig natur, spirituel stemning og lækre, sunde, veganske retter.

Bali Yoga Guide - Kæmpe guide til yoga, oplevelser og lækker mad på Bali

Oplev Balis frodige højland

Ubud – Bali Yoga Guide

Yoga-mekka og smukke naturoplevelser

Du kommer ikke uden om smukke Ubud på din rejse til Bali. Ubud er en by i hjertet af Bali med en helt speciel, spirituel stemning. Der er masser af skønne butikker, trendy restauranter og fantastiske naturoplevelser, som kun ligger en lille køretur væk. Vores Bali Yoga Guide starter i Ubud, fordi byen har det største udbud af yoga på Bali, og det er en helt speciel oplevelse at dyrke yoga med udsigt til rismarker og frodig jungle. Jeg elsker Ubud, og på mine yoga-rejser til Bali bor vi også i Ubud.

Yoga i Ubud

THE YOGA BARN: Det bedste sted at starte den store Bali Yoga Guide er på mit favorit yogastudie: The Yoga Barn. Her finder du 12 daglige klasser med både Yin Yoga, Yin Yang Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Kundalini Yoga, meditationer, sound healing og meget mere. På The Yoga Barn oplever du en magisk og harmonisk stemning, og den bedste yogalærer hedder Greg Kaps – jeg opsøger altid hans yogaklasser, når jeg er i Ubud.

RADIANTLY ALIVE: Hvis du er til lidt mindre og mere intime yogastudier, kan jeg anbefale Radiantly Alive, som også har mange daglige yogaklasser. Du laver yoga med udsigt til palmeblade og kan spise et vegansk måltid i deres fantastiske café bagefter.

UBUD YOGA HOUSE: Et lille og superhyggeligt sted, hvor du får en nærværende yogaoplevelse med udsigt over rismarker.

INTUITIVE FLOW: Et lille, hyggeligt yoga-studie med få deltagere på hvert hold. Det ligger på en bakketop i Ubud med en smuk udsigt over Balis jungle.

Bali Yoga Guide - Kæmpe guide til yoga, oplevelser og lækker mad på Bali

Shopping i Ubud

Du kan bruge en hel dag på bare at slentre i Ubuds gader med boheme tøjbutikker, håndlavet keramik, træfigurer og kunst. Udvid din yoga-oplevelse, og besøg de skønne yoga-butikker i Ubud, der sælger yogaudstyr, -tøj, -smykker, olier og duftlys. Gå blandt andet forbi Bali Yoga Shop og The Yoga Barn, som sælger alt, du skal bruge til dit yogaeventyr. Stroll ned ad gaden Jalan Dewi Sita, hvor der er cool butikker og caféer, og hvis du er på jagt efter lokale souvenirs, må du ikke gå glip af Ubud Art Market, som er et traditionelt balinesisk marked med en farverig samling af malerier, håndlavet kunst, figurer, balinesiske saronger og trendy flet-tasker.

Bali Yoga Guide - Kæmpe guide til yoga, oplevelser og lækker mad på Bali

Oplevelser i Ubud

SACRED MONKEY FOREST: Brug en halv dag i Sacred Monkey Forest, som er et naturreservat med hellige hindutempler og vilde, (nærgående) aber, som du kan fodre med medbragte bananer. Du kommer helt tæt på aberne – så tæt, at du risikerer at få en abe på skulderen – og endnu værre – få frarøvet dine medbragte snacks og drikkevarer fra hånden eller lommerne. Husk at gemme dine snacks og din vand godt væk, og tag ikke kampen op med en abe, hvis den først får fat i din vand.

JEANS SPA UBUD: Forkæl dig selv hos Jeans Spa Ubud, hvor du kan få lækre behandlinger til gode priser. Book online – og nyd en traditionel balinesisk massage, mens du slapper helt af efter dine udflugter og shoppingture i Ubud.

HINDUTEMPLER: Ubud er en spirituel by, og der ligger nogle af de smukkeste hindutempler i og omkring Ubud. Besøg det smukke vandtempel Pura Tirta Empul, der ligger cirka 30 minutter i bil nord for Ubud, hvor religiøse gæster følger renselsesritualer og bader i det hellige vand. Ikke langt derfra ligger Pura Gunung Kawi, som er hugget ind i klipperne og er et af de ældste tempelkomplekser på Bali. Besøg til sidst elefantgrotten, Goa Gajah, som er en del af et tempelområde og ligger lige uden for Ubud.

MOUNT BATUR: Oplev solopgangen i 1.700 meters højde fra toppen af vulkanen Mount Batur. Turen starter klokken 2.30 om natten, hvor du bliver hentet på dit hotel, og cirka en time efter går du sammen med en gruppe og en guide op ad vulkanen for til sidst at se solopgangen på toppen. Turen kan være hård og stejl – især det sidste stykke, men udsigten til Lake Batur, der skinner i solens rødlige lys er det hele værd! Turen kræver dog en god fysisk form.

TEGALALANG RICE TERRACE: Bali har den skønneste natur, og deres rismarker er nogle af de smukkeste, jeg har set! Tegalalang Rice Terrace er den mest populære – og ikke uden grund. Kom her tidligt på dagen, så du undgår de fleste turister, og nyd udsigten over risterrasserne.

TEGENUNGAN WATERFALL: Højlandet på Bali byder også på fantastisk smukke vandfald, og et af de flotteste hedder Tegenungan Waterfall. Det er nemt at komme ned til vandfaldet, fordi der er trapper hele vejen ned. Tag en svømmetur ved foden af vandfaldet, eller nyd synet fra en klippesten ved siden af.

Bali Yoga Guide - Kæmpe guide til yoga, oplevelser og lækker mad på Bali

KAFFEPLANTAGE: Bali er også kendt for deres te- og kaffeplantager med Kopi Luwak-kaffe, som er verdens dyreste kaffe. Besøg en kaffeplantage, hvor du bliver vist rundt og ser, hvordan de fremstiller kaffen på ret utraditionel vis. Dyret Luwaken spiser nemlig de bedste kaffebær, fordøjer dem, og det er dé bønner, som bruges i verdens dyreste kaffe. Du får selvfølgelig lov at smage på kaffen til sidst.

Tip: Mange af naturoplevelserne ligger uden for Ubud, så det kan godt betale sig at leje en chauffør, så du kan opleve templer, vandfald og kaffeplantage på en dagstur. Spørg dit hotel – de tilbyder ofte dagsture, hvor man kommer rundt til forskellige seværdighederne.

Bali Yoga Guide - Kæmpe guide til yoga, oplevelser og lækker mad på Bali

Spis i Ubud

THE YOGA BARN: Jeg kommer til at anbefale The Yoga Barn igen, for de har en fantastisk café med vegetariske, veganske, glutenfri, antiinflammatoriske, raw og ayurvediske retter. Jeg spiser altid på The Yoga Barn, når jeg er i Ubud, og jeg er især vild med deres raw lasagne og raw pizza.

SWASTI BELOVED CAFÈ: Vegetarisk, vegansk, glutenfrit, økologisk og smukt anrettede retter: Swasti Beloved Café serverer lækre yoga-retter i skønne omgivelser. Bagefter kan du gå på opdagelse i deres have med hjemmedyrkede grøntsager og frugter. Swasti har også yogaklasser og værelser i autentiske, hyggelige træhytter.

RESTAURANT LOCAVORE: Locavore er den ultimative Michelin-oplevelse i Ubud med lokale, balinesiske råvarer – selvfølgelig i den dyrere ende. Du kan bestille seks eller ni retter og tilvælge en drinksmenu for under 1000 kroner per person (det er også muligt at vælge en vegetar-menu).

Bali Yoga Guide - Kæmpe guide til yoga, oplevelser og lækker mad på Bali

Oplev kystbyernes forskelligheder

Canggu – Bali yoga-guide

Paradis for surfere og madelskere

Når du kommer til Canggu Beach, vil du straks opleve en laid back stemning, hvor restauranterne er lidt mere spredt ud over byen, og alt foregår i et meget mere roligt tempo end i de andre kystbyer. Udenlandske og især australske surfere har slået sig ned i Canggu på grund af de høje bølger, og det bærer Canggu præg af med insta-venlige caféer og graffitikunst langs murene. Canggu har ikke Balis smukkeste strand – det er en bred sandstrand med mørkt sand fra vulkanerne, men til gengæld er stemningen ved stranden helt unik med beachbars, surfere og en afslappet stemning.

Yoga i Canggu

DESA SENI SCHOOL OF YOGA: Besøg superhyggelige Desa Seni Resort, som har et yogastudio med drop-in-klasser. Start dagen med Sunrise Yoga, eller prøv en af deres Hatha- eller Vinyasaklasser i løbet af dagen.

THE PRACTICE BALI: Dyrk yoga i de smukkeste yoga shalaer med mange forskellige daglige yogaklasser.

Oplevelser i Canggu

SURF FOR ØVEDE: På Canggu strand er bølgerne høje, så hvis du er en øvet surfer, er Canggu det ideele sted at surfe. Lej et board på stranden, og brug en dag på bølgerne.

PURA TANAH LOT: Dette tempel er et af Balis mest besøgte templer – og ikke uden grund. Det smukke ø-tempel ligger på en klippe midt i havet lidt nord for Canggu, og om aftenen går solen ned lige bag ved templet, så templet danner den smukkeste silhuet foran solens rødlige aftenfarver. Det er uden tvivl en smuk attraktion, men du er ikke den eneste, der kommer for at se solnedgangen, så forbered dig på gadesælgere og souvenirbutikker før templet og en klippestrækning fyldt med turister med kameraer klar til at fange det bedste billede af solnedgangen over Pura Tanah Lot.

Spis i Canggu

NALU BOWLS: Start morgenen med den bedste smoothie bowl hos Nalu Bowls. Stedet er intimt og hyggeligt, din bowl er lavet af friske, lokale ingredienser og serveret i en kokosskål. Nalu Bowls ligger også i Seminyak og Kuta.

CRATE CAFÈ: Det ultimative sted at spise morgenmad i Canggu – kom tidligt, for surferne plejer at komme her, når de har været ude på bølgerne om morgenen. Vælg mellem et stort udvalg af lækre, forskellige bowls, æg, kaffe og juice.

Bali Yoga Guide - Kæmpe guide til yoga, oplevelser og lækker mad på Bali

Seminyak – Bali Yoga Guide

High-class og unikke fund

Hvis du er til high-class shopping kombineret med strand og talrige restauranter, skal du slå dig ned på Seminyak Beach. Hvis man kommer fra Kuta eller Canggu, fornemmer man med det samme en mere luksuriøs stemning med fine, dyre butikker, beach clubs og fristende wellness-tilbud.

Yoga i Seminyak

PRANA SPA: Når du træder ind i Prana Spa, er det som at træde ind i 1001 Nats Eventyr med et miks af marokkansk og indisk design. Prana Spa har daglige yoga-timer med blandt andet Vinyasa Yoga og Hatha Yoga.

Shopping i Seminyak

Du kan nemt bruge en hel dag på at fare vild blandt Seminyaks mange butikker. Besøg shoppingcenteret Seminyak Village, tag forbi Seminyak Square, og gå en tur langs hovedgaderne, hvor du både finder dyre designerbutikker, surfbutikker og boheme-butikker i den billigere ende.

Bali Yoga Guide - Kæmpe guide til yoga, oplevelser og lækker mad på Bali

Oplevelser i Seminyak

WELLNESS: Afslut din yoga-time med en tur i spa eller en behandling hos Prana Spa, som tilbyder luksuriøse behandlinger til overkommelige priser.

POTATO HEAD BEACH CLUB: Seminyaks high-class-følelse oplever man især ved strandpromenaden, hvor der ligger beach clubs på stribe lige ned til vandet. Prøv en dag på Potato Head Beach Club, hvor du kan bade i poolen med udsigt til stranden, slappe af i solsengene eller nyde en frokost i restauranten. Du kan sagtens bruge en dag der, men vær opmærksom på, at der kan være ret mange mennesker i højsæsonen, så kom lige, når de åbner, så du er sikret en liggestol.

Spis i Seminyak

CAFÈ ORGANIC: Plantebaseret, vegetarisk og vegansk – prøv Café Organics lækre acai bowls og grønne smoothies til morgenmad eller salat bowls, toasts og friske juicer til frokost. Café Organic ligger også i Canggu.

TASTY VEGAN: Nyd en blanding af balinesiske og vestlige retter – alle sammen veganske – i Tasty Vegans hyggelige gårdhave. Restauranten er placeret i en lille gyde midt på hovedgaden i Seminyak.

WATERCRESS CAFÈ: En hyggelig lille café med et varieret menukort. Prøv deres økologiske æg til morgenmad eller en veggie burger til frokost. Watercress Café ligger også i Ubud.

Kuta – Bali Yoga-Guide

Livligt og turistet

Kuta ligger tæt på lufthavnsbyen Denpasar og er derfor et oplagt sted at starte eller slutte din ferie på Bali. Kuta er dér, hvor turismen startede på Bali, og det bærer byen og strandpromenaden præg af i dag. Tag til Kuta, hvis du vil lære at surfe på de perfekte begynder-bølger, shoppe billige souvenirs og opleve byens pulserende gader og vilde natteliv. Men Kuta er også stedet, hvor strandpromenaden er fyldt med fastfood-kæder, stranden er fyldt med mennesker, og byen oser af trafik. I denne Bali yoga-guide anbefaler jeg, at du venter med dine yoga-eventyr til en af Balis roligere yoga-byer.

Shopping i Kuta

Kuta er fyldt med butikker og mindre souvenir-boder til billige priser. Hovedgaden er støjende og trafikeret, men der ligger masser af butikker langs hovedgaden og langs de små gader, der fører ned til stranden. Hvis regnen tromler ned i Kutas gader, kan du besøge Beachwalk Shopping Center, som er et ikonisk shoppingcenter lige ved Kuta Beach med moderne forretninger og en dekorativ have i midten.

Oplevelser i Kuta

LÆR AT SURFE: Kuta er det perfekte sted at starte på din surfoplevelse på Bali – bølgerne er nemlig designet til begyndere, fordi man kan surfe tæt på strandkanten. På surfskoler lærer du at surfe i hold, men du kan også finde en lokal underviser på stranden, som kan give dig privatundervisning og lære dig at stå på surfboardet.

SOLNEDGANG VED STRANDEN: Kuta ligger på Balis sydvest-kyst, og derfor er der den smukkeste solnedgang ved Kutas strand om aftenen, hvor turister samles for at se solen gå ned over havet. Nyd solnedgangen på et tæppe, inden du tager ud og spiser aftensmad.

JIMBARAN BEACH: Tag en dag til Jimbaran Beach, som ligger lidt syd for Kuta og har ry for at være en af Balis bedste strande. Spis på en af de lokale fiskerestauranter på stranden – Jimbaran er nemlig kendt for deres friskfangede fisk.

Spis i Kuta

BEACH BOWL BALI: En hyggelig, lille café hvor du kan nyde veganske, vegetariske og glutenfri avokado-toasts, smoothie bowls og gode kaffer.

CRUMB AND COASTER: Væk fra Hovedgaden i Kuta ligger lokalejede Crumb and Coaster dekoreret med planter og puder og med et stort morgenmadsudvalg. Her kan du både få lokale, balinesiske retter og wraps, avokadotoasts, lækre bowls, smoothies, juicer og friskbrygget kaffe.

Sanur – Bali Yoga-Guide

Familievenligt og rolige strande

På Balis sydøstlige kyst ligger Sanur, som er en af Balis hyggeligste strandbyer. Modsat byerne på den sydvestlige del af Bali er vandet meget mere roligt ved Sanurs kyst, og det er derfor det perfekte sted til at bade og slappe af ved stranden. Et af mine yndlings yoga-studier ligger i Sanur, så den skal helt sikkert med på min Bali yoga-guide.

Yoga i Sanur

POWER OF NOW OASIS: Du kan dyrke yoga til den friske havbrise i en smuk, autentisk bambushytte lige ud til Sanur Strand. De tilbyder forskellige former for yoga og meditationer – især Yin Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Astanga Vinyasa Yoga og Iyengar Yoga. Jeg havde en dårlig oplevelse med Iyengar Yoga, men Yin Yogaen var skøn!

Shopping i Sanur

Sanur har ikke lige så stort et udvalg, som nogle af de andre kystbyer på Bali, men til gengæld er byen kendt for sine små, lokale butikker langs strandpromenaden. I Sanur by finder du et større udvalg af tøj, sko og dekorativt interiør.

Oplevelser i Sanur

ULUWATU TEMPEL: Brug en aften i Uluwatu, som ligger på Balis mest sydlige spids – ikke langt fra Sanur. Her ligger det smukke Tempel Pura Luhur Uluwatu på en 70 meter høj klippetop over havet, hvor du kan spise middag og opleve en traditionel, balinesisk dans, mens solen går ned over templet.

Ø-TUR: Tag på en endagstur til øerne Nusa Lembongan og Nusa Ceningan. Du sejler til Nusa Lembongan fra Sanur, og du kan sagtens opleve øerne på en dag. Læs mere om Nusa-øerne længere nede på siden.

Spis i Sanur

SOUL IN A BOWL: På denne hyggelige café kan du både få sunde og økologiske retter. Prøv deres lækre smoothie bowls eller deres farverige, sunde salater. De har også en lige så lækker café midt på Sanur strand: Soul on the Beach.

GENIUS CAFÈ: På Genius Café kan du vælge imellem deres mange plantebaserede retter og veganske udvalg. Prøv for eksempel deres lækre, vegetariske bowls, en frisk smoothie eller deres traditionelle balinesiske ret, Nasi Goreng.

BALI BUDA: En hyggelig, lille café, der også ligger i Ubud og er kendt for deres sunde super-smoothies, lokale og økologiske raw-retter og vegetariske og veganske retter.

Tip! Hvis du vælger at bo ét sted ved sydkysten på Bali, kan du nemt tage en taxa og besøge en af de andre kystbyer på en dagstur. Både Kuta, Seminyak og Canggu ligger på stribe langs syd-vestkysten, og Sanur ligger øst for Kuta på Balis syd-østkyst.

Lovina – Bali Yoga-Guide

Delfiner og stilhed ved nordkysten

Jeg er aldrig nået til Balis nordkyst, men jeg har fået anbefalet den nordlige kystby Lovina. Her finder du ikke hvide sandstrande, fordi sandet er sort efter vulkanernes aske, men vandet er mere roligt, og byen er mere uberørt end det turistede Sydbali, så du kommer meget tættere på de lokale balinesere.

Oplevelser i Lovina

SE DELFINER: Hvis du vil se delfiner, skal du til nordkysten, hvor delfinerne holder til, fordi havet er meget mere stille end på Balis brusende sydkyst. Tag med de lokale på en bådtur, hvor delfiner svømmer og hopper ved siden af båden.

SNORKEL VED STRANDEN: Det rolige hav ud for Lovina giver dig også gode muligheder for at snorkle ved stranden og nyde synet af koralrevet og de farverige fisk.

SMUKKE NATUROPLEVELSER: Ved Balis nordlige højland er der mange smukke naturoplevelser, som du kan opleve på en endagstur fra Lovina eller på turen til eller fra nordkysten. Kør gennem bjergene ad snoede veje, og oplev blandt andet risterasser som Jatiluwih Rice Terrace, varme kilder, og Twin Lakes, som er to søer lige ved siden af hinanden, Tamblingan og Buyan. Du kan opleve søerne fra en udkigspost, så du får den smukkeste udsigt over søerne.

TEMPLET VED SØEN: Ved søen Bratan ligger Pura Ulun Danu Bratan, som betyder ”templet ved søen”. Fra breden har du udsigt til det fine sø-tempel, eller du kan sejle tættere på templet i små både sammen med de lokale, som sejler dertil for at lægge deres hindu-ofringer.

Yogakalender 2021 - Yogahold, yogarejser, retreats og yogauddannelse

Oplev Paradis-øerne omkring Bali

Gili-ørene – Bali Yoga-Guide

Slow living og paradis-strande

Gili-øerne består af tre små paradisøer øst for Bali: Gili Trawangan, Gili Air og Gili Meno. Ingen af øerne har motorkøretøjer, og alt foregår i et meget mere roligt tempo end på Bali – du kan gå, cykle eller tage en hestevogn rundt på øerne. De tre Gili-øer er kendt for deres smukke, hvide sandstrande, turkisblåt vand og slow living-mentalitet. Du kan sejle dertil fra Bali, men sejl i en stor båd, for bølgerne er høje på vej til Gili-øerne.

Gili Trawangan (også kaldet Gili T) er den største af øerne med flest restauranter og caféer, men også mange unge backpackere, der kommer for at feste – derfor er øen kendt som “fest-øen”. Gili Trawangan har de bredeste og længste strandstrækninger med turkisblåt vand, hvor du kan nyde udsigten fra en hængekøje. Sydsiden af Gili Trawangan er den mest turistede med strandbarer, caféer og badende gæster, mens nordsiden er et stille paradis med små resorts og hyggelige strandcaféer.

Gili Air er en lidt mindre ø, der er kendt for at være en blanding af Gili Trawangan og Gili Meno. Den har nemlig lidt af det hele, men der er en mere rolig stemning og et mere afslappet strandliv end den mere turistede Gili Trawangan. Her finder du smukke sandstrande og et stort udvalg af caféer og butikker – dog færre end Gili Trawangan.

Gili Meno er den mindste og den mest øde af Gili-øerne og er kendt som ”honeymoon-øen”. På Gili Meno er mottoet ”simple living”, og man kan virkelig få slappet af ved den smukke strand med en god bog. Der er ikke det store udvalg af butikker og restauranter som på de to andre øer, så du er der for at nyde livet, din rejsepartner og den smukke udsigt.

Yoga på Gili-øerne

GILI YOGA: Hos Gili Yoga på Gili Trawangan laver du yoga i en smuk bambus-shala til den friske Gili-brise fra havet.

MANDALA BLUE YOGA: Hos Mandala Blue Yoga på Gili Air kan du dyrke yoga med havudsigt midt på den rolige strand. Du kan både dyrke Hatha, Flow Yoga og SUP Yoga på vandet.

MAOMENO: MaoMeno på Gili Meno er et hyggeligt lille resort med en udendørs yogashala. Der er én daglig yogaklasse – Hatha eller Flow Yoga.

Oplevelser på Gili-øerne

STÅ PÅ SUP BOARD: Stå på SUP Board langs strandkanten, og nyd strand-udsigten fra vandet. Du kan leje SUP Boards ved stranden eller ved udvalgte hoteller.

OPLEV ØEN PÅ CYKEL: Lej en cykel, og nyd både nord- og sydsiden af en af Gili-øerne. Den bedste ø at opleve på cykel er Gili Trawangan, hvor vejene er bedst, så du kan cykle hele vejen rundt om øen og opleve forskellighederne fra nord til syd.

SNORKELTUR: Oplev koralrevet omkring Gili-øerne på en snorkeltur. På Gili Meno kan du svømme ud fra stranden på østsiden og snorkle blandt havskildpadder, koraller og farverige fisk, eller du kan tage på en bådtur ud til koralrevene.

Spis på Gili-øerne

PITUQ WAROENG: På Gili Trawangan kan du få små smagfulde, veganske retter, som du deler ved bordet i den mest hyggelige, overdækkede træhytte på Pituq Waroeng. Alle retter er balinesiske med et moderne tvist, og omkring restauranten er der en have, hvor der blandt andet gror friske chilier, ananas og kokosnødder.

GILI BLISS: På Gili Bliss på Gili Air kan du nyde friske acai skåle, juicer og avokadotoasts i en hyggelig og rolig atmosfære.

NOURISH: Nourish ligger på Gili Meno og er en lille, hyggelig, vegansk restaurant med både lokale retter og lækre desserter som hjemmelavede kokosis.

Nusa-øerne – Bali Yoga-Guide

Naturoplevelser og smukke strande

Sydøst for Bali ligger tre øer: Nusa Lembongan, Nusa Ceningan og Nusa Penida. Du kan sejle til Nusa Lembongan fra Sanur på 30 minutter, og Nusa Lembongan og Nusa Ceningan er forbundet med en bro, som du kan gå over eller køre over på scooter. Fra den gule bro, der forbinder de to øer, kan du sejle til Nusa Penida, som er en større, men mindre turistet bownty-ø. Nusa-øerne er generelt kendt for at være som “det ægte Bali”. Det er klippeøer med gode muligheder for vandsport, snorkling og dykning, og mellem klipperne finder du smukke bownty-strande. Jeg er aldrig nået til Nusa-øerne, men de står højt på min liste, næste gang jeg skal rejse rundt på Bali.

Nusa Lembongan er den mest udviklede af Nusa-øerne, fordi den er let at komme til, selv om det er en lille ø på kun otte kvadratkilometer. De fleste vælger at leje en scooter for at køre på opdagelse på øen. Oplev mangroveskove, tangmarker og de fire must see-strande: Mushroom Bay, Den Hemmelige Strand, Sandy Bay og Dream Beach.

Nusa Ceningan er den mindste af Nusa-øerne, og den har ry for at være endnu smukkere end Nusa Lembongan, selv om mange vælger at bo på Lembongan. Du kan komme til øen via den gule bro fra Nusa Lembongan. På Nusa Ceningan oplever du en meget mere rolig og afslappet atmosfære og helt klart, krystalblåt vand.

Nusa Penida er den største ø, men samtidig den mest uberørte af øerne. Oplev lokallivet, rå natur, flotte klippeformationer, naturlige søer og de smukke strande, Crystal Bay, Atuh Beach og Suwehan Beach. Du sejler til Nusa Penida fra den gule bro.

Yoga på Nusa-øerne

SERENITY YOGA: Dyrk yoga i en rolig, frodig have under palmetoppe få meter fra stranden på Nusa Lembongan.

CENINGAN YOGA SHALA: Dyrk yoga med udsigt til bjerge og mangrove i den udendørs yoga-shala på Ceningan Resort på Nusa Ceningan.

SANCTUARY YOGA: En intim og nærværende yoga-oplevelse i en udendørs yoga-shala på Nusa Penida.

Oplevelser på Nusa-øerne

DEVIL’S TEARS: Bølgerne slår mod klipperne ved Devil’s Tears på Nusa Lembongan, hvor bølgesprøjtet former djævelens tårer. Mange tager især til Devil’s Tears for at se solnedgangen.

TANGMARKER: Tangmarkerne er de lokales hovedbeskæftigelse på Nusa Lembongan. Der er flere tangmarker på øen, men især tangmarkerne i Lembongan Village er et besøg værd.

MANGROVESKOV: Den nordlige ende af Nusa Lembongan er omgivet af mangroveskov, som du kan sejle ud til og se trærødderne spejle sig i vandet.

THE BLUE LAGOON: Du kan nyde udsigten til Den Blå Lagunes krystalblå vand fra klipperne på Nusa Ceningan. Ved højvande kan du opleve flere springe fra klipperne.

KELINGKING: Kelingking Beach og klipperne omkring den former en T-Rex Dinosaurus, som du kan se fra Kelingking Viewpoint på Nusa Penida. Hvis du er i god fysisk form, kan du gå ned til Kelingking Beach ad stejle trapper og opleve den smukke, skjulte paradisstrand.

PURA GOA GIRI PUTRI CAVE: På Nusa Penida ligger grottetemplet, som du kan være heldig at besøge, mens de lokale holder ceremonier i hvide klæder.

PEGUYANGAN WATERFALL: De stejle, blå trapper leder dig ned ad en klippe til et smukt vandfald på Nusa Penida.

SNORKLING OG DYKNING: Nusa-øerne er kendte for deres gode snorkel- og dykkermuligheder, hvor du kan se farverige fisk og koraller, havskildpadder og delfiner. Manta Bay lige ved Nusa Penida er et af de bedste steder at se de store djævlerokker.

Spis på Nusa-øerne

BALI ECO DELI: Denne hyggelige, økologiske restaurant i en overdækket træhytte på Nusa Lembongan serverer både smoothiebowls og smagfulde, asiatiske karryretter. Bali Eco Deli går også op i miljøet på øen og hjælper til med at få plastikaffald væk fra øen.

NEXT LEVEL CAFÉ: Nyd havudsigten fra rooftop-restauranten Next Levet Café på Nusa Ceningan med en frisk smoothie bowl og en kop kaffe, eller se solnedgangen med en veggiepizza eller -wrap og en drink.

VEGAN SOUL KITCHEN: Du er omgivet af palmetoppe og natur på den veganske restaurant Vegan Soul Kitchen på Nusa Penida. Nyd udsigten med en quinoasalat, en veggieburger eller en vegansk dessert.

Yoga Bali Guide: Det skal du vide inden din rejse til Bali

Hvordan kommer man til Bali?

Man flyver til Bali – Balis Lufthavn, Denpasar ligger på Balis sydlige spids tæt på Kuta, Sanur og Uluwatu. Jeg vil anbefale dig at bestille lufthavnstransfer fra dit hotel. Hvis ikke du har gjort det, er der masser af chauffører, der står klar uden for lufthavnen. Husk at aftale en pris, inden du sætter dig ind i taxaen. Til Ubud ligger priserne cirka mellem 300.000-350.000 IDR og til Kuta mellem 70.000-80.000 IDR.

Hvordan kommer man rundt på Bali?

Du kan komme rundt til de forskellige byer i en minibus eller med en privat chauffør. Det er både billigt og nemt, og du kan også leje en chauffør, hvis du vil på opdagelse uden for byen. Spørg på dit hotel – de kan helt sikkert hjælpe dig med at booke. Det er også nemt at leje scootere på Bali – du skal dog have prøvet at køre på scooter før, for Balis veje er ret trafikerede og kaotiske.

Hvad spiser man på Bali?

Traditionelle, Indonesiske retter er Nasi Goreng (stegte ris med grøntsager og spejlæg og et tilvalg af kylling, fisk eller skaldyr), Mi Goreng (den samme ret, bare med nudler i stedet for ris) og Satay Chicken, som er kyllingespyd i en BBQ-marinade med peanutdip til. Turismen på Bali og udenlandske tilflyttere har gjort Bali til et udenlandsk madmekka, så du kan finde lækre restauranter og køkkener fra stort set hele verdenen. Yoga-kulturen på Bali og øens friske råvarer giver dig også et stort udvalg af vegetariske og veganske retter, lækre, insta-venlige bowls og sunde, friske juicer. Find de bedste mindfulde restauranter og caféer i denne Bali yoga-guide.

Praktiske oplysninger

Valuta: Valutaen på Bali er Indonesiske Rupiah (IDR), og 100.000 IDR er cirka 48 danske kroner. Der er ATM’s i langt de fleste byer på Bali, så det er nemt at hæve penge.

Religion: I Indonesien er de fleste muslimer, men Bali adskiller sig fra resten af Indonesien, da de fleste er hinduer. Oplev den hinduistiske mentalitet blandt befolkningen, og besøg nogle af de mange smukke, antikke hindutempler.


Namasté – og god rejse til gudesmukke Bali ❤️ Kommentér endelig, hvis du har spørgsmål – eller når du har brugt guiden! Vi vil elske at høre fra din rejse.

Kommentarer

2 responses to “Bali Yoga Guide – De bedste rejseoplevelser på Bali

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.