Efterårsgrød med æble og solbærkompot
De gode kulhydrater
Havregryn indeholder kulhydrater, som tilfører kroppen den nødvendige energi for at kunne klare dagens arbejde. Det anbefales faktisk, at 45-60% af vores daglige energi kommer fra kulhydrater. Når jeg siger, at kulhydrater er godt for helbredet, gælder det derimod ikke kulhydrat i form af hvidt sukker, da det kun bidrager med tomme kalorier og ikke vigtige vitaminer og mineraler, som det eksempelvis er tilfældet med havregryn.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på boghvedegrød med æble. God fornøjelse 💛
Efterårsgrød med æble og solbærkompot - Opskrift på lækker og sund havregrød
Ingredienser
Efterårsgrød
- 2 stk. æbler (et revet og et skåret i tern)
- 1 spsk. mælk (alle typer)
- 4 dl mælk (alle typer)
- 2½-3 dl havregryn (glutenfri)
- ¼ tsk. kokosolie
- 1 spsk. ahornsirup
- 1 tsk. kanel
- 1 knivspids salt
Solbærkompot
- 3 dl solbær (frost)
- 1½ spsk. honning (eller agavesirup)
Efterårsgrød
- Kom olien i en gryde og tilsæt æblerne.
- Tilsæt 1 spsk. mælk, kanel, salt og ahornsirup til gryden, og lad det koge i 1-2 minutter.
- Tilsæt resten af mælken og kog det hele op helt kort i 2 minutter.
- Kom havregrynene i en stor skål, og hæld den tilberedte mælk med æbler hen over dem.
- Lad havregrøden trække i minimum 5 minutter inden servering, så den når at sætte sig.
Solbærkompot
- Kom solbærrene i en gryde sammen med honningen, og kog det op. Lad det herefter simre i 5-7 minutter eller indtil det har den ønskede konsistens.
- Servér havregrøden med solbærkompot.
Kommentarer