Bagt havregrød med æble og kanel

Bagt havregrød med æble og kanel
Bagt havregrød med æble og kanel er så lækkert! Hvor mange kender til at have lavet for meget havregrød om morgenen? Jeg gør i hvert fald. Heldigvis findes der mange gode forslag til at få brugt resterne – og dette må klart være min nye favorit! Den bagte havregrød kan holde sig lækker og svampet i op til 2 dage og kan bruges i madpakken eller som et mellemmåltid i løbet af dagen. Jeg håber, at du vil synes lige så godt om opskriften, som jeg selv. 

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på morgengrød med chiafrø eller havregrød på fem minutter. God fornøjelse 💛

Bagt havregrød med æble og kanel

Bagt havregrød med æble og kanel - Opskrift på sund morgengrød

Ingredienser

Havregrød

  • 2 stk. æbler (revet)
  • 4 dl mælk (alle typer)
  • 3 dl havregryn (glutenfri)
  • 0,25 tsk. kokosolie
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. kanel
  • 0,25 tsk. havsalt

Bagt havregrød - tilsæt

  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kokossukker
  • 1 spsk. olie
  • 25 g mørk chokolade (valgfrit)
  • 1 håndfuld nødder og tørret frugt (valgfrit)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kog en lækker havregrød med æble, mælk, havregryn, kokosolie, sirup, kanel og salt.
  • Bland bagepulver, kokossukker, chokolade, nødder og tørret frugt i havregrøden. Hvis grøden har stået i noget tid og er blevet tør, kan du med fordel tilføje 1-2 spsk. mælk til den kan røres rundt. Det er vigtigt, at bagepulveret bliver fordelt godt, men undgå at røre mere i dejen end højst nødvendigt, da det gør den mere klæg.
  • Smør en form med olie og fordel grøden jævnt.
  • Bag havregrøden på 180 grader i ca. 30-40 minutter, afhængig af hvor stor formen er og hvor blød du ønsker den i midten. Jeg foretrækker at bage den, så den er fast, men stadig svampet i konsistensen.
  • Tip! Du kan komme alle dine yndlingskrydderier, tørrede frugter og nødder i denne opskrift. Du kan også tilføje lidt friske bær, hvis du ønsker at give den et syrligt strejf.