Hjemmelavet koldskål
Koldskål er indbegrebet af dansk sommer, hvis du spørger mig. For der er ikke noget som en skøn, hjemmelavet koldskål med citronsaft, citronskal og masser af vanilje. Er du enig?
Hjemmelavet koldskål
Mit take på den klassiske koldskål har et dejligt, syrligt strejf, som går utroligt godt til den lækre smag af vanilje. Opskriften er superhurtig at smække sammen, og så er fordelen ved at forberede din egen koldskål fra bunden, at du får den lige, som du ønsker. Så justér endelig på mængderne af ahornsirup, citron og vanilje, så din koldskål passer nøjagtig til dig og dine smagsløg.
Sæt kulør på din koldskål
Hvis du ønsker en farvet koldskål, kan du prøve at blende jordbær – eller andre frugter eller bær – sammen med koldskålen, før servering. Det er både en skøn detalje for synssansen, og så smager det friskt og lækkert.
Opskriften på mine hjemmelavede kammerjunkere finder du her.
Sommerhilsner fra Cathrine
Hjemmelavet koldskål - opskrift på koldskål med vanilje og citron
Ingredienser
Koldskål
- 5 dl kærnemælk
- 5 dl tykmælk
- 4-5 spsk. ahornsirup
- 1-1½ tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. citronsaft
- 1 knivspids citronskal
- 10 friske jordbær
- 4 håndfulde kammerjunkere
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne, på nær jordbær og kammerjunkere, sammen. Smag gerne koldskålen til undervejs
- Skær jordbær i skiver, og servér koldskålen med jordbær og kammerjunkere til.
Noter:
- Du kan sagtens gemme rester af koldskål et par dage i køleskabet. Jeg spiser ofte resterne til morgenmad. Og vil du gerne undgå for mange kammerjunkere, så kan du eksperimentere med brækkede tvebakker, knækbrød og cornflakes. Sommetider nyder jeg også min koldskål med smørristet havregryn. Velbekomme.
Kommentarer