Hjemmelavede kammerjunkere
Hjemmelavede kammerjunkere smager helt fantastisk, og så er de bare prikken over i’et på en dejlig varm sommerdag, hvor man nyder en frisk og kølig koldskål.
Kammerjunkere med vanilje og citron
Disse kammerjunkere har en dejlig smag af vanilje og en let, aromatisk smag af citron. De indeholder både godt med vaniljepulver og citronskal. Det er den perfekte kombination, hvis du spørger mig.
Hvis du bager dem én gang, får du cirka 50 styk ud af denne opskrift.
Ekstra sprødhed
Ønsker du ekstra sprøde kammerjunkere, kan du med fordel skære dem over med en brødkniv, når de er bagt første gang og stadig er lune. Kom dem herefter på en bageplade igen og lad indersiden vende nedad. Bag dem så igen. På den måde bliver de ekstra sprøde, og du får den dobbelte mængde ud af én portion. Vær opmærksom på, at du skal holde øje med dem undervejs, så de ikke brænder på i ovnen.
Så mangler du bare en skøn hjemmelavet koldskål, og du er klar til en dejlig varm sommerdag ☀️😎
Hjemmelavede kammerjunkere - opskrift på skønne kammerjunkere med vanilje og citron
Ingredienser
Kammerjunkere
- 75 g fuldkornsspeltmel
- 150 g hvedemel
- 3 spsk. flydende honning
- 1 tsk. bagepulver
- 80 g blødt plantesmør eller almindeligt smør
- ¾ tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. citronskal
- 1 æg
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål, og bland det hele godt sammen
- Form cirka 50 kugler, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem herefter et lille tryk
- Bag kammerjunkerne i en forvarmet ovn på 190 grader (almindelig ovn) i 12-15 minutter, til de er let gyldne
- Når kammerjunkerne er kølet en smule ned, kan du skære dem over og bage dem igen med indersiden nedad i cirka 5-7 minutter, eller til de er flot gyldne og sprøde.
Kommentarer