Cathrine laver namasté

2. september 2021

Hvad betyder namasté?

Hvad betyder namasté egentlig? Jeg runder altid mine yogaklasser af med et “namasté” med hænderne samlet lige ved hjertet. Namasté betyder – efter min personlige overbevisning – troen på, at der er en guddommelig gnist mellem os, der ligger inde i energicentret. Vores hjertetchakra. Det er en erkendelse af, at vi er en. At din sjæl er min sjæl – en ubegrænset kærlighed, du giver til et andet menneske.

Hvad betyder namasté?

“Nama” betyder jeg, og “te” betyder du.

Helt bogstaveligtalt betyder “namasté” derfor, at “jeg bøjer mig for dig” 🙏🏻

Namasté er derfor for mig en skøn måde at udvise gæstfrihed på overfor mine elever eller overfor dem, jeg lige har delt min egen yogapraksis med. Når jeg siger namasté, placerer jeg hænderne i mit hjertechakra, lukker mine øjne og bøjer hovedet. Du kan også placere hænderne foran “det tredje øje”, der sidder i panden. Dette er en speciel dyb form for respekt. Helt yogisk ses namasté som et ritual, der udviser kærlighed samt taknemmelighed for alt omkring dig. Det er en måde hvorpå, man skaber en energisk, tidsløs forbindelse mellem to personer. En forening, hvor ego-forbindelsen brydes. “Vi er én” eller “we are one”.

Namasté beskrivelse på engelsk:

“My soul honors your soul. I honor the place in you where the entire enetire universe resides. I honor the light, love, truth beauty & peace within you, because it is also within me. In sharing these things we are united, we are the same, we are one.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.