Sundt knækbrød

Glutenfri og sundt knækbrød med mange kerner, dild, parmesan og flagesalt. Knækbrødet smager så godt, at det kan spises rent! Du kan sagtens udelade parmesan, men jeg synes, det giver knækbrødet en cremet og lækker smag! Jeg elsker smagen af frisk dild, og så er det glutenfri knækbrød fyldt med sunde fedtsyrer fra lækre kerner, som hjernen og kroppen har brug for. Knækbrødet er samtidig mættende med sunde, fyldige proteiner fra æg og chiafrø.

Hjemmelavet knækbrød smager bare bedre og er både billigt og nemt at lave! Miks alle ingredienserne i en skål, rul dejen ud på en bageplade, og bag den i ovnen – så har du nemt, glutenfri knækbrød til mange dage! Spis det lækre knækbrød alene, med hytteost, hjemmelavet guacamole eller hummus til frokost. Opskriften passer til én bageplade, men knækbrødet holder sig længe i en lufttæt beholder, så du kan sagtens lave dobbelt portion!

Sundt knækbrød - Opskrift på sprødt, glutenfrit knækbrød

Ingredienser

Sundt knækbrød

  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl græskarkerner
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl parmesan (valgfri)
  • 1 dl olivenolie
  • 3-4 dl boghvedemel
  • 2 stk. æg
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk. havsalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 graders varmluft.
  • Hæld alle kerner og frø i en skål, tilsæt æg, olivenolie, parmesan, mel, 1 spsk. salt og et bundt hakket dild.
  • Rør det hele sammen, og rul dejen tyndt ud imellem to stykker bagepapir.
  • Drys med salt, og skær dejen ud i firkanter.
  • Bag knækbrødet i ovnen i 40-60 minutter.
  • Lad knækbrødet køle helt af.
  • Knæk det over ved de linjer, der er skåret inden bagning.
  • Servér knækbrødet, eller opbevar det i en lufttæt beholder.