Lokale ingredienser på marked i Vietnam

26. september 2017

Vietnam #5 – Hue & Hoi An

Skønne rejseminder fra det vietnamesiske. Min kæreste og jeg var på en 15-dages luksus-backpackertur i Vietnam i januar 2016, fra nord til syd. Rejsens højdepunkter var Hanoi, Halong Bay, Sapa, Hue & Hoi An, Ho Chi Minh City og Mekong Delta, som jeg deler fine rejseminder fra ♥♥♥ Se vores rejseprogram lige her.

Fortællingen fortsætter! Rejsens syvende og ottende døgn foregik i den lille by Hue, der ligger i Midt-vietnam. Vi fløj til byen fra Hanoi efter to skønne døgn i Sapa. Det kan være svært at overgå de fantastiske oplevelser, vi havde i Sapa. Det var derfor også rejsens “nedtur”, da det regnede vanvittigt a la skybrud uafbrudt i de to dage, vi var der. På rejsens niende døgn blev vejret klart, og vi blev kørt videre til Hoi An gennem det smukke Hai Van Pass. Herefter ændrede vi vores rejseplaner.

Vietnam fra nord til syd - Rundrejse i Vietnam - Hue og Hoi An

{Hue – the Imperial Citadel i silende regnvejr og “vandfald” i gaderne}

Dag 7 & 8

Vi ankom til Hanoi kl. 6 om morgenen (dag 7) fra smukke Sapa, hvorefter vi gik over på et hotel overfor stationen, der var reserveret til os fra kl. 6-8, så vi kunne få et bad, spise morgenmad og slappe af, inden turen atter gik til lufthavnen – til Hue (Midt-vietnam).

I Hue blev vi modtaget i lufthavnen af vores lokale guide, der stod med et navneskilt. Vi opdagede hurtigt hvor meget, det egentligt regnede (!!), og vi blev kørt til vores tilgengæld flotte hotel, Asia Hotel. Værelset var placeret på 10. etage, så vi havde udsigt ud over hele den lille by. Det begyndte at klare op, så vi gik en tur og fik frokost, gik tilbage til hotellet og følte os ret “indespærret” resten af dagen grundet regnvejret. Der var hverken shoppingcentre eller andre indendørs steder, og byen var generelt ret livløs og grå 🙂 Om aftenen spiste vi på en restaurant, der lå ét minuts gang fra hotellet.

På 8. dagen var der arrangeret knallert-tur rundt i hele byen til henholdsvis the Imperial Citadel, den Forbudte by, the Thien Mu Pagoda samt flere andre steder. Efter en virkelig god morgenmad på Asia Hotel blev vi hentet i bil – knallertkørsel var nemlig udelukket, og vi nåede kun at se the Imperial Citadel, hvor deres tidligere præsident havde boet og lå begravet. Vores sko var gennemblødte. Vi kørte til the Thien Mu Pagoda og herefter til et kæmpe indendørs madmarked a la Torvehallerne i København, bare 100 gange større. Om eftermiddagen blev vi kørt tilbage til hotellet, hyggede os i spa-området og fandt byens restaurant om aftenen, som vi blev kørt til 🙂

Vietnam fra nord til syd - Rundrejse i Vietnam - Hue og Hoi An

{Hue – the Imperial Citadel}

Dag 9

Efter to dages regnvejr tjekkede vi ud af Asia Hotel og hentet af dagens chauffør, der skulle køre os til Hoi An. En fire times smuk køretur, hvor vi skulle henover the Hai Van Pass (bjergkæde) og forbi strandbyen, Da Nang. Det var heldigvis tørvejr, og der var planlagt ca. seks stop undervejs, hvor vi skulle se diverse ting.

Kl. 12 ankom vi til Hai Au Hotel i Hoi An, hvor vi hurtigt skiftede til shorts og gjorde os klar til byvandring. Hoi An er en hyggelig, lille by – og er på mange måder HEL speciel. De blinkende neon-butiksstilte var byttet ud med fine træskilte, gaderne var rolige, de lokale var mindre “sælger”-agressive, og der var fyldt med dygtige skræddere. Vi spiste frokost nede i centrum og gik rundt i gaderne hele eftermiddagen. Der var fyldt med liv, hyggestemning og traditionelle, håndlavede ting. Vi skyldte os tilbage til hotellet i bad, og om aftenen gik vi endnu en tur i byen (samme tur!), så vi udnyttede tiden i Hoi An.

På 10. og 11. dag skulle vi nemlig videre til Ho Chi Minh City (Syd-vietnam). Oprindeligt var der planlagt afslapning i Hoi An begge dage, men vi valgte SELV at booke en flybillet (200 DKK pr. person) til Ho Chi Minh City, således at vi fik to ekstra dage med høj sol og 35 grader. Det ville nemlig blive regnvejr og skybrud i Hoi An, og vi tog derfor en hurtig beslutning! Vi talte selvfølgelig med vores faste kontaktperson, der sørgede for, at vi fik pengene for hotellet i Hoi An refunderet, og vi bookede selv fly og nyt hotel i Mo Chi Minh City til de to dage. Det var den bedste beslutning for os! Fortællingen fortsætter… 🙂 ♥

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.