Bærcrumble
Denne lækre bærcrumble med skovbær er super simpel at tilberede, så alle kan være med i køkkenet – store som små. Og så er den fantastisk på både brunch- og dessertbordet, da den er sund og mættende takket være det gode indhold af frugt, bær, sunde fedtsyrer og kostfibre.
Bærcrumble
Opskriften kan også sagtens tilbered med udelukkende blåbær, hindbær, jordbær, eller hvad du ønsker af bør. Husk blot på, at du skal tilsætte mere sødme til din crumble, hvis du bruger meget syrlige bær.
Serveringstips
Hvis du ikke er så meget til vaniljeskyr, kan du også sagtens servere din crumble med en skøn vaniljeis eller en dressing lavet af cremefraiche, flydende honning og vaniljepulver.
Hvis du ligesom jeg er helt vild med bær, må du altså også bare prøve denne lækre nicecream. Opskriften er med jordbær, men du kan sagtens variere den ved at bruge skovbær, blåbær, hindbær eller ligende – ligesom i denne crumble 😋💕
Bærcrumble - opskrift på en sund og lækker crumble med skovbær
Ingredienser
Bærcrumble
- 400 g skovbærblanding fra frost
- 1 spsk. vand
- 2½ spsk. flydende honning
- 1 moden banan
- 3½ dl havregryn gerne grovvalsede
- 1 dl mandler
- 1 spsk. kokosolie
- 2 spsk. kokosfibermel eller mandelmel
- 6 store spsk. vaniljeskyr
Sådan gør du
- Kom bær, vand og honning i en lille gryde, og lad kompotten småsimre i 15 minutter.
- Smag evt. kompotten til med honning.
- Mos bananen, og bland den med havregryn, hakkede mandler, kokosolie og kokosfibermel.
- Kom bærkompotten i et fad, og fordel crumblen henover.
- Bag bærcrumblen i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.
- Servér crumblen lun med vaniljeskyr til og evt. med lidt flydende honning henover.
Kommentarer