Broccolitærte med parmesan
Broccolitærte
Denne sunde og lækre grøntsagstærte har lidt af det hele – både en sprød grov bund, masser af grøntsager, en dejlig luftig æggemasse, en crispy top med smeltet ost og ikke mindst masser af smag.
Rig på kostfibre
Bunden er lavet af fuldkornshvedemel, havremel og lidt hvedemel, hvilket gør, at den er rig på kostfibre, der både støtter fordøjelsen og mætter dejligt.
Forebyg livsstilssygdomme
Jeg har til denne opskrift selv brugt plantesmør i stedet for almindeligt smør, da det oftest har et mindre indhold af mættet fedt, som er en fedttype, der ved indtag i for store mængder kan øge risikoen for at udvikle livsstilssygdomme. Jeg håber, at du vil synes om opskriften! Den er i hvert fald altid et sikkert hit herhjemme.
Hvis du er vild med tærte kan du også prøve denne antiinflammatoriske og glutenfri grøntsagstærte med gurkemeje 💛
Broccolitærte med parmesan - opskrift på en skøn grøntsagstærte
Ingredienser
Tærtebund
- 70 g plantesmør eller almindeligt smør
- 100 g fuldkornshvedemel
- 100 g havremel
- 50 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 45-55 g vand
Fyld
- 100 g broccolihoved
- 10 cherrytomater
- 1 lille porre
- 3 æg
- 200 g creme fraiche, 18 %
- ½ tsk. salt
- lidt peber
- 40 g parmesanost
- evt. lidt flagesalt til servering
Sådan gør du: tærtebund
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Skær smørret i tern, og ælt alle ingredienserne, på nær vand, sammen.
- Saml dejen med lidt vand – tilsæt ikke mere, end der er behov for.
- Kom dejen mellem to stykker bagepapir, og rul den ud, så den passer til en tærteform/springform på 22 centimeter.
- Smør din tærteform, og kom dejen i.
- Forbag bunden i 15 minutter.
Sådan gør du: fyld
- Skær dit broccolihoved i små buketter, og halvér cherrytomaterne.
- Rens og skær porren i fine skiver.
- Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen.
- Kom broccoli og porrer på den forbagte tærtedej.
- Hæld æggemassen henover.
- Kom cherrytomater på bunden med skrællen nedad.
- Riv parmesanosten fint, og drys den på toppen af tærten.
- Bag tærten ved 200 grader almindelig ovn i cirka 45 minutter.
- Drys eventuelt lidt flagesalt hen over tærtestykkerne inden servering.
Noter: Tips!
- Gem din broccolistok, og brug den i suppe, boller eller sammenkogte retter for at undgå madspild.
- Du kan med fordel lave dit eget havremel ved at blende havregryn fint i en blender.
Kommentarer